Beograd do 2023. dobija 15 novih vrtića, pogledajte gde na Novom Beogradu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji kombinovane dečje ustanove na Bežanijskoj kosi, gde se gradi objekat od skoro dve hiljade kvadratnih metara. Vesić je ovom prilikom istakao da je u poslednjih godinu i po dana izgrađeno ili se gradi osam vrtića.

– Završen je objekat u Surčinu, kao i u Patrijarha Pavla, završava se u Krunskoj i skoro su okončani radovi na vrtiću u Novogradskoj ulici. Vrtić u Miloja Zakića na Čukarici biće otvoren već u septembru, takođe i u Belom polju u Obrenovcu. Preostala dva biće u Novom Beogradu i to ovaj ovde i u Bloku 62, koji ćemo početi u narednom periodu – kazao je Vesić.

On je precizirao da će u vrtiću na Bežanijskoj kosi biti mesta za skoro dve stotine dece, te da će biti završen do marta sledeće godine.

– Grad je izabrao izvođača za još sedam vrtića, i to u Braće Jerković, Mirijevu, Miljakovcu 3, Borči, Mladenovcu, selu Stepojevac i Sremčici. Kada sve bude završeno, do proleća 2023. godine u Beogradu će biti izgrađeno 15 novih vrtića, što se nikada nije desilo u gradu – naveo je Vesić.

Na taj način Beograd više neće imati liste čekanja, a tamo gde ima više dece moraće da se povećaju kapaciteti, kako je, primera radi, u Zemunu, zbog čega će se graditi vrtić u Altini, dodao je on.

Vesić je na kraju naglasio da u glavnom gradu bezmalo 74 odsto dece ide u vrtiće, dok je ovaj procenat 2017. iznosio 45 odsto.

– To je evropski prosek i nema mnogo gradova u Evropi gde 74 odsto dece pohađa organizovanu predškolsku nastavu. Takođe, na listi čekanja je 2016. bilo oko deset hiljada dece, prošle godine ih je bilo manje od dve hiljade, a ove zasigurno manje od hiljadu. Zahvaljujući novim vrtićima više neće ni biti liste čekanja i to je naša politika: da deca imaju mesta u vrtićima i školama i da ovo bude grad okrenut deci – zaključio je Vesić.

Zajedno sa njim radove su obišli i predstavnici Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i izvođača radova.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn