Deo Novog Beograda pod akcijom suzbijanja krpelja u ponedeljak

Radnici Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” će u ponedeljak, 26. aprila, realizovati mere kontrole i smanjenja populacije krpelja na javnim površinama na teritoriji grada Beograda, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

Akcija suzbijanja krpelja će se sprovoditi u periodu od 10 do 15 časova i obuhvatiće javne zelene površine Filmskog grada, Pionirskog grada, Košutnjaka, Miljakovačke šume, parka Miljakovački izvori, Nove Skojevske, parka Banovo brdo, parka Bele vode, Lipovičke šume, poteza priobalja – Galovica–Blok 45, Ade Ciganlije, Topčidera, Hajd parka, SC „Surčin”, Bojčinske šume, Zvezdarske šume, Mirijevskog venca, Stepinog gaja, Banjice, Avale, SP „Jajinci”, Ušća sa priobaljem i okolnim parkovima; Barajevo – zelene površine oko doma zdravlja, pijace, crkve, jezera, na groblju, u naseljima Gaj i Madžarsko brdo;, Lazarevac – zelene površine oko sportskog centra, na groblju, parkovi u centru i oko jezera Očage i u Sopotu – zelene površine oko školskog centra i vrtića, zgrade opštine, na groblju i izletište Trešnja. Po potrebi, biće obuhvaćene i druge površine kao što su parkovi, izletišta, šetališta, park šume, šume, dečja igrališta, sportski centri i druge zelene površine na kojima boravi veći broj ljudi i domaćih životinja.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole. Prema hidrometeorološkoj prognozi klimatski uslovi će biti povoljni za hemijski tretman ovih zglavkara.

Koristiće se preparat koji je registrovan od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Preparat će se koristi prema uputstvu proizvođača. Tretmani će se sprovesti IGEBA LV 15M raspršivačima i leđnim atomizerima.

Mole se građani da ekipama omoguće nesmetan rad, a na pčelare se apeluje da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn
Free Porn