(FOTO) Evo gde će se na Novom Beogradu graditi Pupinova palata i šta je sve u planu

(Foto: Falcon Group/Urbanistički projekat, screenshot)

Grad Beograd oglasio je javnu prezentaciju Urbanističkog projekta za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa Pupinova palata – Novi Beograd, u Ulici Tošin bunar bb.

Kompleks će se nalaziti u novobeogradskom bloku 64, između ulica Jurija gagarina i Zemunske, na mestu nekadašnje fabrike IMT, u neposrednoj blizini poslovnog kompleksa Airport City, na parceli površine 1,65 hektara.

Investitor je firma DP set up solutions Beograd, a urbanistički projekat izradio je beogradski Falcon group.

Kako je navedeno, na lokaciji se nalazi više prizemnih industrijskih hala, koje su planirane za rušenje.

Budući kompleks imaće oblik latiničnog slova S, sa maksimalnom visinom venca objekta od 31.99m, dok će visina venca povučene etaže biti 34.99m.

Kompleks, koji će se graditi u dve faze, imaće 691 stan, 45 poslovnih prostora, 20 lokala za trgovinu i 1.086 parking mesta u podzemnim garažama.

Prva faza obuhvatiče stambeno-poslovni deo sa većinskim učešćem stanovanja u odnosu na poslovanje, sa pripadajućim podzemnim etažama. Drugom fazom je predviđen nastavak izgradnje gde je većinski zastupljeno poslovanje u odnosu na stanovanje sa pripadajućim garažama.

Faza 1 podrazumeva gradnju 11 nadzemnih etaža i podzemne etaže na 3 nivoa, na 8.793 m2 . Faza 2 obuhvatiće 11 nadzemnih etaža i podzemne etaže na 3 nivoa u stambeno-poslovnom delu, dok će
poslovni deo objekta imati 10 nadzemnih etaža, ukupno 7.701 m2.

Kompleks će imati dvosmerne kolske pristupe do garaža, a u okviru parcele predviđena su i dva poluatrijuma koji imaju više pešačkih pristupa kao i pasaž kojim su atrijumi povezani.

Predmetna parcela se nalazi u sklopu industrijskog kompleksa bivše fabrike gde postoji interna
kanalizaciona mreža, koja nema karakter gradske mreže, pa će biti potrebno projektovanje i gradnja nove
ulične kanalizacione mreže (fekalne i atmosferske).

Napajanje novih potrošača vršiće se iz postojećih trafostanica FOB i IMT, uz novoplanirane elektroenergetske objekte. Zagrevanje stanova je predviđeno priključenjem na toplanu.

Javna prezentacija projekta traje do 4. aprila.

eKapija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*