(FOTO) GARAŽA NA NOVOM BEOGRADU ILI STAN NA PERIFERIJI? CENE SU ŠOKANTNE!

Ogromna je potražnja za parking mestom, a samim tim i za garažama. Cene po kvadratu su toliko skočile da građani prestonice ne mogu da veruju. Koštaju kao manji stan.

U Srbiji, a naročito u Beogradu divljaju cene kvadrata nekretnina. Opšte je poznato da su skočile cene stanova, a sada se primećuje da rastu cene i garažnog prostora. Neke garaže na Novom Beogradu dostižu cenu i do 50.000 evra, a za taj novac se može kupiti čitav stan na periferiji grada.

Kako je potražnja za parking mestom ovih dana postala nemoguća misija, naročito jer je prometno povećanje broja automobila na ulicama, kupovina stana gotovo je nemoguća bez obezbeđivanja garažnog mesta.

Ukoliko se već kupuje garažno mesto, obično se gleda da se iskoristi prostor tako da u njega pored automobila, bicikla i sličnog može da stane još ponešto.

Ono što je važno napomenuti, ulaganje se ne zaustavlja kada se kupi garaža. I opremanje garaže košta. Ako se recimo odlučite da namestite čelična garažna vrata, za to morate da izdvojite od 50 do 60 evra po kvadratnom metru. Rolo rešetke koštaju od 75 do 80 evra po kvadratu, dok aluminijumska rolo garažna vrata koštaju od 65 do 70 evra po kvadratnom metru.

Tržište nekretnina se posebno izdvojilo i to kao jedno od najuspešnijih tokom krizne 2020. i 2021. godine zbog pandemije koronavirusa, pa oni koji ulažu u stambene, garažne i poslovne prostore su definitivno u plusu.

Posebno se izdvaja garaža kao vredna investicija u centru Beograda, ali i na Vračaru, kao i na Novom Beogradu. Tu se gradi sve više stambenih zgrada, ali poslovnih centara, pa i firmi. Stoga je nemoguće da se svi pakriraju na regularnim parkinzima. U mliionskom gradu, pa čak i na prostranim terenima, postaje tesno.

Kako se da zaključiti, stan u centru restonice je uvek dobra investicija, ali je garaža u centru ili, na primer, na Novom Beogradu, odlična investicija.

Međutim, ovakva konstalacija cenovnih odnosa na tržištu i dalje neke od nas iznenađuje. Mnogi se pitaju da li je to realno stanje.

Komentar na jedan oglas koji se odnosi na stan u Beogradu, a u kojem se navodi i da se prodaje garažno mesto, a ne cela garaža, za 30.000 evra, je sledeći:

„Ja bih da se zapitam da li ste vi normalni“.

Što se izdavanja garaža tiče, dobra vest je da su cene stagnirale, pa se garažno mesto može naći za oko 100 evra na lokacijama bližim centru. Zbog ovakvih brojki, mnogi se trenutno opredeljuju da još neko vreme iznajmljuju garaže dok se cene na tržuštu ne stabilizuju.

(MONDO)

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn