(FOTO) Predškolci iz „11.april“ posadili jelke na Novom Beogradu

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo-Beograd“ je zajedno sa decom iz Predškolske ustanove „11.april“ organizovalo tradicionalnu sadnju jelki sa busenom.

Jelke su zasađene na uglu ulica Marka Čelebonovića i Norveške na Bežanijskoj kosi.

Svake godine „Zelenilo-Beograd“ građanima, koji su kupili jelke sa busenom, a nisu imali gde da ih zasade posle praznika, daje mogućnost da jelke donesu u naše rasadnike, kako bi ih zasadili na površinama gde je planirana sadnja, što su oni u velikom broju i učinili i ove godine.

Mališani iz vrtića „Zvezdana prašina“ su danas od stručnjaka iz „Zelenila“, osim kako se pravilno sadi drveće, naučili i zbog čega je važno čuvati biljke i ostali živi svet koji nas okružuje.

Zainteresovanost dece u vezi sa zelenilom i životnom sredinom uopšte, kao i vaspitača i Predškolske ustanove koja se uvek vrlo rado odazove našem pozivu na ovu zajedničku aktivnost, daje nadu da će deca, i kada porastu, voditi brigu o svom okruženju.

Ova akcija je već tradicionalna i ima za cilj da se makar deo jelki koje se zbog Nove godine istrgnu iz prirode, na ovaj način vrate i nastave svoj život, čime doprinosimo da Beograd bude još zeleniji i zdraviji grad.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn