(FOTO) Zasađeno 96 stabala kedra na Novom Beogradu

Kompanija STIHL, koja je vodeći svetski proizvođač  uređaja za poljoprivredu, šumarstvo, hortikulturu, kao i građevinsku industriju, juče je u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem „Zelenilo – Beograd” zasadilo 96 sadnica kedra u parku „Ušće” na Novom Beogradu. Ovaj broj od 96 sadnica simbolizuje broj godina postojanja kompanije, saopšteno je iz „Zelenila – Beograd”.

Prema rečima Dijane Peškir, direktorke kompanije Stihl za tržišta Srbije i Crne Gore, akcija ozelenjavanja gradskih površina započeta je prošle godine kada je zasađeno 95 stabala javora u Brodarskoj ulici, u parku između mosta Gazela i Starog savskog mosta.

– Ove i narednih godina nastavljamo našu sada već tradicionalnu akciju sa našim partnerima Javnim komunalnim preduzećem „Zelenilo – Beograd” i danas smo zasadili 96 stabala kedra čime pomažemo u očuvanju životne sredine i podižemo kvalitet zelene infrastrukture u gradu, što je jedan od osnovnih ciljeva naše kompanije na svim tržištima na kojima poslujemo. Posvećeni smo zaštiti životne sredine na najvišem nivou i kontinuiranoj optimizaciji procesa i proizvoda kompanije – rekla je Dijana Peškir.

Nataša Šišaković, izvršna direktorka za operativne poslove JKP „Zelenilo – Beograd” čestitala je 96. rođendan kompaniji STIHL i zahvalila im što tradicionalno svoj rođendan obeležavaju sadnjom stabala na javnim zelenim površinama u gradu.

– Ovom aktivnošću su pokazali da su društveno odgovorna kompanija koja, osim uspešnog poslovanja, brine i o životnoj sredini – rekla je Šišakovićeva. 

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn