GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Na NBG nove rampe za osobe sa invaliditetom, za Beograd bez barijera

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić istakao je da je u okviru projekta ,,Beograd bez barijera“ na Novom Beogradu postavljena još jedna rampa za lakše kretanje osoba sa invaliditetom.

On je dodao da Grad Beograd želi da omogući osobama sa invaliditetom da lakše ostvare svoje potencijale.

– Od 2015. godine postavljeno je oko 500 rampi, a samo prošle godine postavljene su 72 rampe u vrednosti od 20 miliona dinara. Planiramo da i ove godine nastavimo istom dinamikom sa JP ,,Gradsko stambeno“, koje u svojoj nadležnosti ima skoro 14 hiljada zgrada. Važno je da nastavimo da realizujemo projekat ,,Beograd bez barijera“ i da svim ljudima koji imaju invaliditet na ovaj način omogućimo lakši život. Osim njih, i starijim osobama i ljudima sa malom decom će ova rampa dosta olakšati kretanje – rekao je prvi čovek prestonice.

On je naglasio da je Grad Beograd preko službe glavnog gradskog urbaniste raspisao javni poziv, da ljudi ukoliko na javnim gradskim površinama vide prepreke za kretanje osoba sa invaliditetom, mogu da daju predlog za rešavanje tih prepreka i problema.

– Očekujemo da kada budu stigli svi zahtevi, pripremimo idejno rešenje i projektnu dokumentaciju tako da sledeće godine krenemo u realizaciju tog dela projekta. Na taj način ćemo širi centar grada još više prilagoditi osobama sa invaliditetom i stvoriti bolje uslove za njih. Za razvoj jednog grada i društva bitni činioci sa jedne strane jesu ekonomski parametri, dok sa druge strane možda i važniji parametar jeste kako se odnosimo prema osobama kojima je potrebna pomoć i podrška – zaključio je Radojičić.

Izvor: Kurir

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*