HILJADU JAVNIH BICIKALA: Iznajmljivanje na 150 stanica, najviše na Novom Beogradu

PRESTONICA će do kraja godine dobiti javne bicikle. Kompanija „Helbiz“ je na javnom tenderu izabrana, kao prvi i ekskluzivni upravljač ovog sistema , na period od 15 godina, potvrdio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

– Kada novoizabrana Skupština grada potvrdi ovaj ugovor na ulicama našeg grada naći će se hiljadu javnih bicikala, koje će građani moći da uzmu na 150 stanica za javne bicikle – naveo je Vesić. – Najviše stanica, čak 47, biće postavljeno u Novom Beogradu.  Slede Stari grad – 20, Palilula 18, Zvezdara 13, Vračar 12, Savski venac 15, Voždovac 15, Čukarica 3 i Zemun 7 stanica.

Američka kompanija „Helbiz“, osnovana 2015. godine u NJujorku, nudi raznoliku flotu vozila uključujući električne bicikle, električne skutere, električne trotinete u 40 gradova SAD, Evrope, kao i u Singapuru.

Skupština grada je 30. decembra prošle godine objavio javnu nabavku kojom traži partnera za sistem javnih bicikala i to kroz koncesiju na 15 godina, čija je vrednost oko pet miliona evra.

– Grad  planira da u naredne četiri godine izgradi oko 500 kilometara novih biciklističkih staza, kako bi se obezbedila neophodna infrastruktura za korišćenje bicikala – poručio je Vesić.

Novosti

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn