IZLILA SE SAVA: Deo šetališta na Novom Beogradu pod vodom

REKA Sava izlila se danas u Blokovima na Novom Beogradu.

Poplavljeno je donje šetalište. Kako su nam rekli iz „Srbijavoda“, reč je o redovnoj liniji odbrane Beograda.

Shodno vodostajima plaviće svi priobalni delovi u nebranjenom delu, kazao je za Telegraf.rs direktor „Srbijavoda“ Goran Puzović.

Prema njegovim rečima to znači da će plaviti i donje šetalište prekoputa Beograda na vodi, kao i Dunav u Zemunu.

– Pri porastu Save prirodno je da se plave ti delovi. Ne očekujemo da će Beograd da uđe u vanrednu odbranu, nego da ćemo se zadržati na toj redovnoj odbrani – rekao je Puzović navodeći da su procene zasnovane na vremenskoj prognozi, te da sada po nema najave visokog poplavnog talasa.

Na primeru dela Save sa snimka, kazao nam je i da donje šetalište služi za to da ljudi mogu da priđu Savi kada su, kako je rekao, male vode.

– Nasip je tako napravljen da je poslednja linija odbrane Beograda ono gornje šetalište kuda se voze biciklisti – kazao je.

Prema najavi RHMZ-a za period od 13. do 14. februara, vodostaj na Savi će u toku dana kod Sremske Mitrovice i Beograda dostići granicu redovne odbrane, a kod Šapca će se približiti granici vanredne odbrane od poplava.

Navedeno je i da će se vodostaji na Tamišu kretati iznad granice redovne odbrane od poplava, a na Dunavu nizvodno od Novog Sada će se kretati oko i nešto iznad granice redovne odbrane od poplava.

Data je i najava za 16. i 17. februar kada će vodostaj Tise kod Novog Kneževca dostići granicu redovne odbrane od poplava.

Izvor: Novosti

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn