Izložba Edvine Romanović Hudečkove u Blok galeriji

U novobeogradskoj Blok galeriji, Jurija Gagarina 221, PETAK, 01. APRILA, s početkom u 19 časova, biće otvorena izložba fotografija i asamblaža, autorke EDVINE ROMANOVIĆ HUDEČKOVE .

Edvina Romanović Hudečkova , rođena u Jugoslaviji. Završila Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Milice Stevanović , i prof. Radenka Misovića. Odbranila na istom fakultetu magistraturu, likovnim poetikama Baslara, filmovima Bergmana, Kurosave i Felinija kod profesora Ljube Gligorijevića, u klasi profesora Mome Antonovića, a sa eksperimentalnim istraživanjem taktilnosti tj. reljefom slike unoseći „predmet“ iz prirode, rešavala predmetnost slike kao takve, koristeći mogućnosti tehnologije uljanog slikarstva.

Bavila se strukturalizmom, i proučavala Dostojevskog uz vođenje prof.Nikole Miloševića , Kafke uz eseje Zorana Gluščevića i analitičara strukture jezika prof. Novice Petkovića, stvarala prve cikluse crteža i slika „Eros“ , „Telo i tkiva „ .

U periodu svog apstraktnog slikarstva i tumačenja fenomenologije uz vođenje estetičara prof. Milana Damnjanovića, otkrivala saznajne dimenzije slikarstva Sezana i akcionog slikarstva Poloka, čijom se konekcijom bavila u poslednjem razdoblju apstrakcije. Proces od apstraktnog do konkretnog , od taktilnog – gestualnog do konkretnog-predmetnog razvijala u radu na crtežu, kolažu i ansamblažu. Svoje likovne radove je prezentovala na mnogim samostalnim izložbama u periodu od 40- tak godina, u zemlji i inostranstvu.

Izložba će biti otvorena do 13. aprila 2022. godine.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn