Komunisti predali zahtev Vučiću da Si Đinping dobije bistu na Novom Beogradu

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) predali su zvanični zahtev predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da Beograd dobije bistu predsednika Kine Si Đinpinga.

Postavljanjem biste Si Đinpingu naša zemlja bi se na dostojan i simboličan način odužila narodu NR Kine i njihovom lideru, na velikoj pomoći i doprinosu u borbi protiv virusa korona u Srbiji„, navode NKPJ i SKOJ. Smatraju da bi bista predsedniku Kine trebalo da bude postavljena u Parku prijateljstva na Novom Beogradu, nedaleko od ambasade Kine koja je bombardovana 1999. godine. 

Razlog naše inicijative za podizanja biste predsedniku Kine je taj što je ova prijateljska zemlja od početka epidemije bila uz Srbiju. NR Kina je poslala delegaciju lekara na samom početku epidemije u Srbiju, a iz socijalističke Kine nabavljene su dve trećine vakcina protiv korona virusa kojima su vakcinisani naši građani. Na taj način, narod Srbije trebalo bi da se zahvali narodu Kine i drugu Si Đinpingu. Velika većina naroda u Srbiji u Si Đinpingu i Komunističkoj partiji Kine vidi svoje iskrene prijatelje„, navode između ostalog komunisti.

Dodaju da su Kinezi bili najbrojniji inostrani gosti u Srbiji pre epidemije, a da će bista samo proširiti interesovanje građana ove prijateljske zemlje za posetu Srbiji.  Zaključuju time da su NKPJ i SKOJ predali pismo i Vladi Srbije i gradonačelniku Beograda sa istim zahtevom. 

Izvor: 021.rs

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn