KRVNIČKI PRETUKLI BAKU NA NOVOM BEOGRADU

Društvenim mrežama širi se video snimak bake iz Bloka 45 koja spava na ulici, trpi batine, krađe, nedavno je, kažu komšije, pretrpela nasilje zbog kojeg je po ulici bilo i krvi… Na snimku koji se deli, čuje i se ženski glas koji joj govori zašto je tu, kada ima svoj topli dom…

Jedna dobronamerna komšinica, Ruskinja Jelena Nestorov, odlučila je da ne skreće pogled sa napuštene starice kao mnogi prolaznici, već da pokuša na sve načine da joj pomogne.

Kako je Nestorov ispričala za „Blic“, ova stara žena je bolesna i potrebna joj je lekarska pomoć. Bakica spava pored jednog supermarketa u Bloku 45 na Novom Beogradu, pored kojeg Jelena svakodnevno prolazi.

Ona tvrdi da baka Stojanka ima svoj jednoiposoban stan na dobroj lokaciji, što je provereno i u katastru, a njen pokojni suprug je za života bio na drobroj funkciji, te baka tako ima i dobra primanja. Dece nisu imali, ali baka je Jeleni spoiminjala nekog nećaka iz Slovenije.

Ona nije „klošar“ sa ulice

– Ona nije „klošar“ sa ulice kako je mnogi doživljavaju, već jedna kulturna baka, domaćica, a to sam zaključila tako što kada joj je moja prijateljica donela jaknu da se ne bi smrzavala, baka je upitala „čime ja vas da poslužim?“ – priča Nestorova.

Ona je aktvirala je i sve svoje prijatelje, koji joj donose tople stvari, supice i čorbice, pa je tako jednom prilikom bakica odlučila da joj otvori dušu.

Kako nam prepričava Jelena, baka Stojanka često spominje neku mafiju, plavi kombi i jednog čoveka koji joj je ranije u nekoliko navrata provaljivao u stan.

Komšija provalio u bakin stan i pretukao je

– Ispričala mi je tada da je ona nagluva malo i da slabo vidi, ali da je imala komšiju koji joj je provaljivao u stan, polomio joj vrata, bravu i tukao je više puta, a jednom je ispreturao po njenim stvarima i uzeo joj sva dokumenta od stana – prepričava Jelena.

Inače, prema Jeleninm saznanjima o baki Stojanki komšiluk ima loše mišljenje, jer kako su joj rekli, dovlačila je razne stvari, zatrpavala stan smećem i lomila komšijske automobile… Međutim, ona tvrdi da je baka prilčno uplašena i bolesna i da svakao ne zaslužuje ovakvu sudbinu.

Pored sve nesreće koja ju je snašla, osim smrzavanja na ulici, ova starica trpi i nasilje, pa je više puta bila pretučena i opljačkana, o čemu svedoče i brojni drugi stanari, koji su je često zaticali krvav pločnik gde ona inače boravi, ali i krvi po njoj samoj.

Krvnički je pretukli, ima potres mozga

Nakon što je Jelena objavila snimak u kome moli baku da pođe u svoj stan i prestane da se smrzava napolju, bespomoćnu staricu je neko iste večeri brutalno pretukao, te je zadobila teže povrede glave koja je sada cela u zavoju kao i potres mozga.

– Na snimku koji sam objavila vidi se na baka Stojankinom džemperu braon mrlja, to nije prljavština, to je krv. Ovde ispred supermarketa gde ona spava, bila je ogromna lokva krvi. Tuda prolaze i mala deca… Kakav im mi to primer dajemo kao društvo kad dopuštamo sebi da hladno prolazimo pored starice koja se smrzava, bez jakne, sa glavom u zavoju i u lokvi krvi – pita se Jelena.

Te večeri Hitna pomoć ju je odvezla, međutim baka je pobegla iz bolnice i vratila se nazad na ulicu, što je Blicu potvđeno i u Hitnoj pomoći. Nestorova se obraćala i mnogim ustanovama, međutim adekvatnog odgovora i rešenja još uvek niko nema. Dolazila je i komunalna milicija, ali rešenja nikavog nije bilo.

– Jednom dok je pljuštala kiša, bila sam u tom supermarketu, a Stojanka je htela da uđe da se skloni sa kiše, čovek iz obezbeđenja nije hteo da je pusti unutra – kaže ona.

Slična situacija odigrala se i ispred pošte gde se tom prilikom na licu mesta zatekla Jelenina prijateljica.

– Baka Stojanka je čekala red ispred pošte, ali nisu hteli da je puste da uđe unutra da podigne svoja primanja ili izmiri račune, ne znam tačno, ali onda je moja prijateljica uzela da snima to nečovečno ponašanje i na kraju su je pustili da uđe – kazala je Nestorova za „Blic“.

Potrebna joj je lekarska pomoć

Kako pretpostavlja, baka ima određenih psihičkih problema, ponekad bunca, poput onih koje se mogu čuti na snimku „treba on da časti tamo švalerke“ i slično. Prema njenim rečima baka je vidno preplašena, često sva drhti i ne želi da se odvoji od svog malog kutka na ulici.

– Primećivala sam i neke momke kako negodoju kad god pokušavam da joj pomognem da se vrati u stan, popreko me gledaju. Mnogi od mojih prijatelja se povlako i povlače, jer se plaše. Sumnjamo da se nešto mnogo više krije iza svega i da nekome odgovora da je ona ovde na ulici – zakjučuje Nestorova.

Kakva god da je pozadina priče, zastrašujuće i pretužno da jedna baka, naša sugrađnka, bolesna, sama i preplašena, živi na ulici, smrzava se i trpi nasilje na očigled svih nas.

Izvor: Blic

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn