LEGLO ZARAZE U STANU NA NOVOM BEOGRADU: Par iz solitera živi sa golubovima u kući

STANARI solitera broj 207 u Bulevaru Mihajla Pupina gotovo tri godine pokušavaju da umole komšije sa 12. sprata da u stanu ne čuvaju golubove.

STANARI solitera broj 207 u Bulevaru Mihajla Pupina gotovo tri godine pokušavaju da umole komšije sa 12. sprata da u stanu ne čuvaju golubove.

Bračni par, koji ovde živi, ptice je prvo hranio na terasi, a potom su golubovi počeli da se useljavaju u stan i sada svakodnevno u njihovom domu boravi više desetina pernatih „kućnih ljubimaca“.

Prema rečima sagovornika „Novosti“ Milana Korovljevića, zbog ove neobične pasije bračnog para, problemi u zgradi su se namnožili. Pojavile su se bube, tokom visokih temperatura osećaju nesnosan smrad golubijeg izmeta, ponekad ptice zalutaju, pa uleću i u njihove stanove…

– Obraćali smo se na sve strane i dopise slali na mnogobrojne adrese, ne bi li nam neko od nadležnih pomogao, ali dosad ništa – kaže naš sagovornik.

Stanari ne znaju kako da se izbore sa teško pokretnim komšijama koje zavise od tuđe pomoći, a namirnice im donose ljudi iz zgrade.

– Sada ptice žive zajedno sa njima – priča Korovljević.

– Stanujem tik uz njih, prozor tokom visokih temperatura nismo otvarali mesec dana. Na prozore smo morali da stavimo mrežu, jer su nam više puta ptice uletale u stan. Ukoliko lupite dlanom o dlan, iz njihovog stana izleti čitavo jato. Nije nam jasno kako žive sa njima. Osim golubova, u njihovom stanu ima i mnogo buba. Pre nekoliko dana su tražili od komšije da napravi drveni sanduk, da bi tu mogli da sahrane ptice. Tamo je leglo zaraze.

Prema rečima komšija, koliko je situacija nepodnošljiva, svedoči potez vlasnika stana ispod ispod „golubara“. Pre nekoliko meseci su bukvalno pobegli, odselili se na drugi kraj, i iznajmljuju stan na drugoj lokaciji jer ne mogu da izdrže ove muke.

Komšije su pokušavale da se dogovore sa ljubiteljima golubova. Uslov je bio da oni izbace ptice, a komšije da im srede stan. Ovaj predlog nije prošao.

Komunalni inspektori Opštine Novi Beograd su posle prijava izlazili na teren, ali nikada problem nije rešen do kraja. Iz solitera 207 pisali su i Gradskom centru za socijalni rad.

U odgovoru koji su početkom avgusta dobili od novobeogradske komunalne inspekcije navodi se da je inspektor ponovo izašao na teren i da je naloženo čišćenje stana.

– Naloženo je da se u roku od mesec dana preduzmu mere čišćenja stana i terase. I da se stambena jedinica održava u stanju kojim se ne otežava i ne remeti uobičajena upotreba ostalih delova zgrade. Ukoliko se ne postupi po nalogu, za nepoštovanje navedenih odredaba biće pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom – navodi se u odgovoru inspektorijata GO Novi Beograd.

ODLUKA O DRŽANJU ŽIVOTINJA

U ODLUCI o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda, navodi se da golubovi mogu da se drže u posebno ograđenom prostoru.

– Mogu se čuvati na krovu ili tavanu u stambenoj zgradi, uz saglasnost svih vlasnika stanova. Oni se mogu držati u posebno ograđenom prostoru, ukoliko je je to u dvorištu porodične kuće, a prostor za ptice mora biti udaljen najmanje 10 metara od stambenog objekta – navodi se u Odluci.

Pojedinac koji nije pribavio saglasnost svih suvlasnika porodične kuće ili vlasnika stanova u zgradi, ili ukoliko objekat u kome se čuvaju ptice nije propisano udaljen, može da plati kaznu od 2.500 do 75.000 dinara.

Izvor: Novosti

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn