Manekenki koja je DIVLJALA NOVIM BEOGRADOM IZREČENA KAZNA

Juče je u medijima odjeknula vest da je supruga bivšeg fudbalera Filipa Đorđevića, manekenka Jovana Švonja zaustavljena na putu pošto je vozila 196 na sat gde je bilo ograničenje 80. Najgore od svega je činjenica da je u BMW-u vozila svoju maloletnu decu od četiri i šest godina.

Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije podsetio je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a na slučaj poznate manekenke koja je vozila brzinom 196 na sat u Beogradu, sa dvoje dece u kolima.

Tako ekstremni slučajevi, kaže, nisu baš svakidašnji, ali su imali slučajeve da roditelji voze decu pod dejstvom alkohola i da izazovu nesreću u kojoj strada osoba u drugom vozilu.

„Ovaj slučaj je privukao pažnju jer se radi o poznatoj osobi, mi bismo voleli da se o tome više piše i kada je reč o anonimnim osobama jer je, to poražavajuća činjenica da neko sa dvoje dece vozi 196 na sat. I to je, u krajnjem slučaju nasilnička vožnja“, istakao je Radenković.

Dodao je da je manekenka sankcionisana u skraćenom postupku, izrečena joj je novčana kazna u visini od 120.000 dinara, devet meseci zabrane upravljanja motornim vozilom, i 15 kaznenih poena, što su sankcije ispod zakonskog minimuma.

Podsetimo, daljom kontrolom uvtrđeno je takođe da je Jovana vozila sa isteklom vozačkom dozvolom..sve u svemu policajci su „presavili tabak“ i najavili da će protiv nje podneti odgovarajuće krivične prijave.

Tim povodom oglasila se i manekenkina advokatica Iva Marković koja je u odbranu svog klijenta iznela neverovatne teze. Pretećim tonom „zamolila“ nas je objavimo ispravku i to na način, kao da je istina u ovom slučaju samo jedna i to baš ona koju nam je Iva ispričala. U tom cilju njeno saopštenje prenosimo u celini, piše Informer.

– Jovana je vozila iz Verone za Beograd. Pre isključenja za Tošin bunar primetila je da je prati, a zatim i juri luksuzni automobil (nije bio službeni, nisu bile upaljene rotacije). Ona nije znala da je u pitanju policija, već je samo videla muškarce u kolima. Na tom delu puta vozila je preko dozvoljene brzine, ali ne više od 140 na sat. Pomislila je da je nepoznati muškarci jure iz obesti, zbog čega se uplašila za bezbednost sebe i svoje dece, jer je ranije imala jako neprijatno slično iskustvo. Podsećamo da je bilo 1:30 noću i da je bila sama sa decom, a da na putu nije bilo drugih vozila, niti bilo ko, ko bi mogao da joj pomogne.

Policija je uključila rotaciju tek na Gazeli (gde je ograničenje 80) i ona je odmah zaustavila auto. Smatra da je bila podstreknuta da ubrza automobil i da su je namerno zaustavili na deonici na kojoj je ograničenje 80. Kako bi postigli kvalifikaciju koja joj se stavlja na teret. Jovana nema prekršaja od ranije i osuđuje bilo kakvo nepropisno ponašanje učesnika u saobraćaju – napisala je u saopštenju advokatica Iva Marković.

Podsetimo, da je supruga nekadašnjeg reprezentativca Srbije i fudbalera Crvene zvezde Filipa Đorđevića Jovana Švonja (31) napravila više prekršaja u noći između utorka i srede oko 1.20 časova na putu Beograd – Šid, kada je uprkos ograničenju BMW sa maloletnom decom vozila skoro 200 na sat. Takođe je utvrđeno da ona kod sebe nije imala adekvatnu vozačku dozvolu jer je bila istekla. Šta je u svemu istina utvrdiće dalja policijska istraga, preneli su domaći mediji.

Izvor: Blic

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*