Na imunizaciju u „Belekspocentar” i do 3.500 građana u smeni

Građani će najkasnije od utorka moći da se vakcinišu, ali i revakcinišu na novom punktu za imunizaciju koji će biti otvoren u „Belekspocentru” na Novom Beogradu, najavio je Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada, a preneo Tanjug.

U „Belekspocentru” biće 20 kabina za lekarske preglede i još 22 za imunizaciju pa će tako po jednoj smeni svoju dozu vakcine ovde će moći da dobije između 3.000 i 3.500 građana.
– Imamo dovoljan kapacitet za sve koji budu želeli da prime vakcinu i da se revakcinišu na ovom mestu. Grad je kompletno opremio i ovu halu, i u njoj su ispunjeni svi neophodni uslovi za bezbedno odvijanje procesa imunizacije – istakao je Nikodijević koji je apelovao na građane da se za vakcinaciju prijave posredstvom portala eUprave kako bi dobili svoj termin i mesto na koje treba da dođu.

Svako ko je primio prvu dozu, kako je rekao Nikodijević, dobiće i revakcinu. Istovremeno je i on upozorio da bi posle prve primljene doze građani trebalo da budu odgovorni, poštuju mere, nose zaštitne maske i održavaju fizičku distancu, pošto se, kako je naveo, imunitet dobija desetak dana posle revakcinacije.
Nikodijević je najavio otvaranje punkta za imunizaciju i na levoj obali Dunava, u novoj zdravstvenoj stanici u Borči. 
– Čim bude pušten u rad punkt u „Belekspocentru”, počinjemo da montiramo opremu u zdravstvenoj stanici Borča. Ako bude bilo potrebe, spremni smo do otvaramo još punktova – dodao je Nikodijević.

Izvor: Politika

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn