Na jesen počinje gradnja kompleksa na Novom Beogradu namenjenog Univerzitetu

STUDENTI Univerziteta u Beogradu dobiće moderni Centar za sport i rekreaciju na Bežanijskoj kosi. Radovi bi trebalo da počnu na jesen, a Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije je, kao investitor, prošle nedelje predstavila projekat u Palati Srbije. Vrednost investicije je oko 40 miliona evra.

Prema rečima prof. dr Ratka Ristića, prorektora za međunarodnu saradnju Univerziteta u Beogradu, kompleks će se nalaziti pored nacionalnog Centra za odbojku i prostiraće se na oko deset hektara. Projekat će biti realizovan u dve faze.

– Sportski sadržaji će, prvenstveno, biti namenjeni studentima svih fakulteta u sastavu Univerziteta u Beogradu – kaže prorektor Ristić. – U sportskom kompleksu nalaziće se tereni za tenis, fudbal, odbojku i ostale sportove. Međutim, planirano je da se koriste i u komercijalne svrhe, pa će biti moguće iznajmlji vanje prostora, održavanje seminara.

Parcele su smeštene u okviru bloka koji je oivičen Bulevarom Arsenija Čarnojevića, ulicama Tošin bunar, Partizanske avijacije i Blagoja Marjanovića. Zbog racionalizacije investicije, većina postojećih sportskih terena biće zadržana i prenamenjena u druge sportske terene. Travnato igralište je „rezervisano“ za takmičenja u fudbalu, ragbiju i američkom fudbalu. Postojeća betonska tribina će biti rekonstruisana, pa će kapacitet biti od 3.000 do 5.000 sedećih mesta.

Biće izgrađene tri sportske dvorane, glavna i dve sporedne. U sklopu njih će biti i administrativni deo sa konferencijskim centrom sa teretanom, salom za kulturno-umetnička društva, stoni tenis, skvoš…

Izgradnjom objekta će se stvoriti uslovi za nastavu fizičkog vaspitanja na univerzitetu i bavljenje sportom. To će doprineti umanjenju troškova zakupa termina kod trećih lica. Takođe, steći će se uslovi za održavanje studentskih takmičenja, primarno Univerzijade, koja je planirana za sledeću godinu.

PARCELE

PARCELE su smeštene u okviru bloka koji je oivičen Bulevarom Arsenija Čarnojevića, ulicama Tošin bunar, Partizanske avijacije i Blagoja Marjanovića. Na tom prostoru se već nalazi stadion, koji će zajedno sa postojećim terenima i atletskom stazom ostati na istoj poziciji, samo će biti rekonstruisani.

novosti

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn
Free Porn