NEOBIČAN KOMŠIJA NA NOVOM BEOGRADU: Evo ko se doselio u Blok 23

ŽENKA vetruške nedavno se nastanila na Novom Beograd i na terasi jedne stanovnice Novog Beograda snela čak četiri jajeta.

Nezvana gošća već nekoliko meseci leti i privlači pažnju stanovnicima Bloka 23, pa je samo bilo pitanje gde će se nastaniti. Za svoj dom vetruška je izabrala žardinjeru punu zelenila.

Kako su „Novostima“ objasnili stručnjaci iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica obična vetruška je vrsta malog sokola koja se najčešće sreće u gradu.

– Vetruške biraju žardinjere beogradskih solitera za svoja gnezda, jer oni podsećaju na litice koje su njihovo prirodno stanište – objašnjavaju stručnjaci. – Sokolovi ne prave gnezda, pa često koriste privremeni dom vrana.

Kako ističu stručnjaci, osnovnu ishranu obične vetruške čine sitni glodari, što ih stavlja u sam vrh ptica koje nas besplatno i efikasno štite od potencijalnih izvora zaraze. Takođe, prošle godine sličnog komšiju imali su i stanovnici centra prestonice, kada se ženka vetruške nastanila na zgradi „Borbe“ na Trgu Nikole Pašića. Stručnjaci su tada objasnili da je ova ženka najverovatnije je prisvojila nečije nakadašnje gnezdo porodice vrana.

Izvor: Novosti

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn