NOVI BEOGRAD DOBIJA JOŠ 8 NEBODERA Sve je veće interesovanje za gradnju visokih zgrada, evo gde sve „niču“

Beograd će postati bogatiji za osam novih nebodera, visokih i do 120 metara! Svi će se graditi na Novom Beogradu, ali epitet najviše zgrade u prestonici i dalje će sa svojih 168 metara nositi Kula Beograd u okviru ekskluzivnog naselja Beograd na vodi.

Neke od atraktivnih lokacija na kojima će se graditi jesu Bežanijska kosa, okolina Sava centra i novobeogradski blokovi 11, 20, 25 i 26. Osim poslovnih i stambenih prostora, u okviru novih kompleksa naći će se i novi parkovi, škole, biblioteke, vrtići…

Glavni beogradski urbanista Marko Stojičić kaže za Informer da postoji sve veće interesovanje investitora za gradnju visokih zgrada.

– Postoji jasno definisana mapa koja se tiče visokih objekata, odnosno gde oni i kako mogu da se grade. Ima 13 kriterijuma koje lokacija mora da ispuni da bi se gradio visoki objekat. U ovom trenutku imamo oko deset inicijativa za gradnju takvih zgrada i sve je veće interesovanje investitora da grade takve objekte. Novi Beograd jeste deo grada gde je najveća mogućnost da se ta studija ostvari, jer ispunjava sve kriterijume – kaže Stojičić.

Kula Tempo

Na Bežanijskoj kosi, odmah uz autoput, gradiće se Kula „Tempo“ od 120 metara, ali i još dve manje od po 100 metara.

U ovom kompleksu nalaziće se oko 300 stanova, kvadrature od 55 kvadrata do penthausa sa više od 200 kvadrata. Projektom je obezbeđeno i dovoljno parking-mesta u garažama na dve etaže.

– Kao i u sličnim objektima u Dubaiju, Majamiju ili Singapuru, u novom kompleksu stanarima će na raspolaganju biti vrtić, igraonica, tržni centar, kafići, restorani, bioskop, bazeni, spa i fitnes centri, ateljei, saloni lepote, ordinacije… Projektom je posebna pažnja posvećena tome da nove kule ne ugrožavaju saobraćaj na Bežanijskoj kosi. Biće izgrađene tri nove saobraćajnice, a komunalna infrastruktura biće značajno proširena. Takođe, zelenih površina biće 30 puta više nego što ih je danas. Predviđena je izgradnja nove pasarele za pešake i bicikliste preko autoputa, koja će povezati Sportski centar „11. april“ sa Kulom „Tempo“ i drugim sportskim sadržajima koji postoje i koji će se tek graditi na Bežanijskoj kosi – kažu u kompaniji „Tempo“, koja je budući investitor.

I u Ulici Milentija Popovića, u blizini Sava centra, kompanija „Delta holding“ gradi dve kule koje će biti visoke 100 metara. U okviru njih nalaziće se hotel iz lanca „Interkontinental“ sa pet zvezdica i 220 ekskluzivnih soba, ukupne površine 80.000 kvadratnih metara.

Neboderi na Dunavu

U Bloku 11 na Novom Beogradu, na uglu ulica Trešnjinog cveta i Bulevara Mihajla Pupina, na površini od 40.094 kvadratna metra gradiće se tri nebodera.

Sva tri objekta imaće ukupno 200 stambenih jedinica smeštenih na 22.000 kvadratnih metara i oko 14.000 kvadratnih metara poslovnog prostora.

U susednom Bloku 12 planirana je izgradnja još dve kule visoke po 100 metara! Ovaj stambeno-poslovni kompleks prostiraće se na oko 100.000 kvadrata sa ukupno 604 stana i 952 parking-mesta. Kompleks će se nalaziti u Bulevaru Nikole Tesle.

Stručnjaci za nekretnine kažu da će kvadrat stana u ovom budućem kompleksu zbog atraktivne lokacije biti viši od 11.000 evra!

U ponudi će biti dvosobni, trosobni, četvorosobni i petosobni stanovi. Između dve stambene kule nalaziće se široki pešački plato i rampa, koji će predstavljati mesto za razonodu građana.

blic

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn