NOVI BEOGRAD JURI PRVO MESTO PRED PLEJ-OF: Četa Dejana Jovovića u derbiju kola gostuje Crvenoj zvezdi

Lider na tabeli domaćeg vaterpolo šampionata, ekipa Novog Beograda, u čevrtom kolu druge faze Superlige Srbije gostuje Crvenoj zvezdi.

Meč se igra u subotu, na bazenu Milan Gale Muškatirović sa početkom u 20 časova, ali bez prisustva publike zbog kazne Disciplinske komisije Vaterpolo saveza Srbije usled propusta crveno-belih u organizaciji meča sa Šapcem.

Novobeograđani su i dalje jedina ekipa bez poraza u domaćem prvenstvu, a u prethodnih 12 mečeva imaju isto toliko pobeda, dok je Crvena zvezda na četvrtoj poziciji na tabeli. Važnost meča za Novobeograđane ogleda se u činjenici što bi eventualnom pobedom obezbedili prvo mesto pred plej-of.

– Svaka naredna utakmica za nas je najvažnija. Sledi nam duel sa Crvenom zvezdom tako da nam je taj meč u potpunosti u fokusu – kaže u najavi meča sa crveno-belima trener Novog Beograda Dejan Jovović i dodaje:

– Iskoristili smo prethodnih desetak dana bez takmičarskim mečeva da dodatno popravimo fizičku spremu. Takođe, Imali smo igrače koji su bili na mini pripremama sa reprezentacijom, koji su kroz jak rad na treninzima sigurno podigli nivo svoje forme – konstatovao je Jovović.

O predstojećem rivalu strateg Novobeograđana imao je samo reči hvale:

– Crvena zvezda je veoma ozbiljna ekipa, koja igra vrlo specifičan vaterpolo. Imaju dosta kvalitetnih pojedinaca koji su u stanju da svojim individualnim potezima u napadu reše pitanje pobednika. U ovom duelu mi pre svega treba da se fokusiramo na izuzetno jaku igru u odbrani, ali i da pokušamo da nametnemo jak ritmu tokom čitavog meča. Taj jak intezitet koji želimo u ovom duelu sa Zvezdom bio bi nam i najbolja moguća priprema za utakmicu sa Brešom u Ligi šampiona koja nam potom sledi.

Na pitanje o zdravstvenom biltenu u ekipi Jovović je rekao:

– Ekipa je u kompletnom sastavu. Nedostajaće nam samo Nika Šušiašvili koji ma obaveze sa reprezentacijom Gruzije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Svi ostalki igrači su spremni i nadam se jednoj zaista dobroj i kvalitetnoj utakmici sa Zvezdom.

U prvom duelu ove dve ekipe u šampionatu Srbije, Novobeograđani su slavili ubedljivim rezultatom 18:10. Ipak, prvotimac Novog Beograda i dugogodišnji reprezentativac Nikola Jakšić poziva na oprez:

– Izuzetno poštujemo ekipu Crvene zvezde, koja u svojim redovima ima vrlo kvalitetne igrače. Potrudićemo se da ovu utakmicu na najbolji mogući način iskoristimo kao pripremu za veoma teško gostovanje Breši u Ligi šampiona. Nadam se da ćemo imati potreban nivo agresivnosti u odbrani i da ćemo zabeležiti još jednu pobedu – zaključio je Jakšić.

Kurir sport

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn