Novobeogradski Vukovi pobedili!

PRVA A LIGA – 11. KOLO
VALIS – NBG VUKOVI 10:11 (1:1, 2:4, 2:4, 5:2)

Derbi 11. kola Prve A lige doneo je odličan vaterpolo, sa odličnim tempom i još boljom igrom Vukova, koji su naneli treći poraz ekipi iz Valjeva i sada su na samo tri boda iza njih. Zvanično Valis je bio domaćin, ali se zbog zamene domaćinstva utakmica igrala na 11. aprilu. Utakmica je od starta bila tvrda sa odličnim odbranama na obe strane.

U I četvrtini viđen je samo jedan igrač više u korist Valisa, kog nisu iskoristili. Vukovi dolaze do prednosti od 1:0 golom Vukovića sa krila, a Valis do izjednačenja posle jedne izgubljene lopte kada su Vukovi krenuli u napad.

U II četvrtini Bašica postiže gol za novo vođstvo Vukova šutem sa distance, ali gosti u narednom napadu dolaze do izjednačenja sa igračem više. Vukovi ne koriste situaciju sa dva igrača više, ali u nastavku napada Kojić uspeva da postigne gol za 3:2. U poslednjem minutu Vitorović sa igračem više donosi prednost Vukovima od 4:2, ali gosti šutem iz daljine na 8 sekundi pre kraj stižu do 4:3. Ipak, posle šuta Bašice, Kojić odbijenu loptu sprovodi u mrežu u poslednjoj sekundi za 5:3 na poluvremenu.

Posle minut igre u III četvrtini Valis smanjuje na 5:4 šutem sa distance. Vukovi zatim ne koriste igrača više, a Jovanović brani kontru Valisu, da bi u rekontri Kojić postigao svoj treći gol na asistenciju Markovića. Već u sledećem napadu Vuković je šutem s krila iznenadio golmana Valisa za 7:4, a gosti odmah uzvraćaju i sa igračem više postižu gol za 7:5. Goleada u III četvrtini se nastavlja golom Markovića posle proplivavanja za 8:5. Prednost od 9:5 donosi Vuković iz peterca, koji je iznudio Stefanović posle proplivavanja. Vukovi ne koriste u završnici igrača više za još ubedljivije vođstvo.

I pored odlične igre Vukova u poslednjoj četvrtini je viđena drama. Gosti postižu gol na početku sa dva metra, a nešto kasnije još jedan sa dva igrača više za 9:7. Sredinom četvrtine dolaze na samo gol zaostatka, ali u narednom napadu Vukovi postižu gol sa igračem više preko Vitorovića, na asistenciju Kojića za 10:8. Ponovo Valis dolazi na gol zaostatka realizujući igrača više. Na 1:15 pre kraja gosti oduzimaju loptu i u kontri postižu gol za 10:10. Ipak Bašica postiže gol sa igračem više za 11:10 na 48 sekundi pre kraja.

Golove za Vukove postigli su: Vuković, Bašica i Kojić po 3, a Vitorović i Marković po 1.

Izvor: VK Novi Beograd

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn