Obeležava se Međunarodni dan sećanja na Holokaust u Drugom svetskom ratu na Starom sajmištu


Međunarodni Dan sećanja na žrtve Holokausta biće obeležen danas polaganjem venaca na Spomenik žrtvama genocida u Drugom svetskom ratu i onlajn edukativnom radionicom, u organizaciji Srpsko-jevrejskog pevačkog društva.

Na spomeniku na Starom sajmištu u ime predsednika venac na Spomenik žrtvama genocida u Drugom svetskom ratu položiće generalni sekretar predsednika Suzana Paunović.

U ime Vlade Srbije venac će položiti ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević a u ime Skupštine Srbije izaslanik predsednika parlamenta Vladimir Orlić.

Srpsko-jevrejsko pevačko društvo organizovaće onlajn edukativnu radionicu pod nazivom „Da se nikad ne zaboravi Holokaust, da se nikad ne ponovi – muzika piše sećanja“, sa ciljem promocije tolerancije, odnosno protiv diskriminacije, predrasuda, antisemitizma i rasizma.

Učestvovaće istoričar Milovan Pisari, socijalni psiholog Dragan Popadić, preživeli Jozef Baruhović i moderator Marlena Vajnberger Pavlović.

Radionica počinje u 11 časova a moguće je pratiti na linku https://www.youtube.com/channel/UCQmgVvs6LkjgK44SQtFYlig.

Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta ustanovljen je u znak sećanja na 27. januar 1945. godine, kada je Crvena armija oslobodila logor Aušvic-Birkenau, jedan od najozloglašenijih fašističkih logora smrti u porobljenoj Evropi.

Izvor: danas.rs

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn