Oglašena prodaja Geneks kule na Novom Beogradu, OVO je početna cena

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika kao stečajni upravnik oglasila je danas prodaju Geneks kule ili Zapadne kapije Beograda, zgrade u vlasništvu spoljnotrgovinske firme Generaleksport, za 23. maj, po početnoj ceni od dve milijarde dinara (2.086 705 183).

Potencijalni kupci će Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika morati da uplate 900.000 dinara za dokumentaciju i depozit od 834,68 miliona dinara ili polože neopozivu prvoklasnu bankarsku garanciju, naplativu na prvi poziv, najkasnije do 16. maja.

Zapadna kapija Beograda prodaje se u viđenom stanju posle nekoliko neuspešnih pokušaja prodaje u poslednjih desetak godina.

Kula se sastoji od 28 poslovnih celina i ima 38 spratova sa skoro 15.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, plus garaže. Šest spratova je za sada izdato u zakup, a ostali prostor je prazan zbog neisplativosti uključenja grejanja i vode samo za deo zgrade jer je građena u celinama od po šest spratova.

Nekada jedna od najvećih spoljnotrgovinskih firmi Generaleksport je u stečaju od 2015, kao i njena firma kćerka ICG.

Pre nekoliko meseci radnici su javno negodovali jer im nije isplaćen socijalni program, njih oko 5.000 dobilo je pre nekoliko godina oko 27 odsto od priznatih potraživanja za socijalni program od po 200 evra po godini staža.

Radnicima se duguje skoro 3,3 milijarde dinara i oni su tražili da im se isplati taj novac jer tvrde da na računu firme ima oko 20 milijardi dinara, a stečajna uprava je to odugovlačenje obrazložila činjenicom da se čeka pravosnažno okončanje parničnih postupaka poverilaca.

Danas

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn