OGRADOM BI DA ZAŠTITE PEŠAKE: U Ulici dr Ivana Ribara biće postavljene barijere da spreče prelazak

ŽITELJI naselja dr Ivana Ribara koji svaki dan prave prekršaj prelazeći ulicu van pešačkog prelaza kako bi najbržim putem stigli do stanice javnog prevoza, neće dobiti pešački prelaz ka stanici kako su se nadali.

Sekretarijat za saobraćaj ima nameru da duž ove saobraćajnice, između šest kolovoznih traka, postavi ogradu.

O problemu stanara ovog dela Novog Beograda „Novosti“ su pisale nedavno. Izlaskom iz naselja, stanari prelaskom pravo preko ulice direktno stižu do stanice javnog prevoza gde staju autobusi 45, 89, 95, 604, 605, 606 i E6. Ipak, ovde obeleženog prelaza nema, već su „zebre“ iscrtane s obe strane saobraćajnice, ali na udaljenosti od 100 metara od stanice. Sugrađanima treba pet minuta da stignu do prve „zebre“, a onda isto toliko da se vrate nazad da bi došli do stanice. Da ulicu zato prelaze gde ne treba, znaju i pripadnici saobraćajne policije, pa često ovde „love“ prekršioce i pišu kazne.

Na pitanje upućeno Sekretarijatu za saobraćaj da li je moguće da se ovde iscrta „zebra“, odgovaraju:

– Pešački prelazi su ovde postavljeni tako da na optimalan način opsluže tokove pešaka, kako korisnike javnog gradskog prevoza usmerenih ka autobuskim stajalištima, tako i sugrađane koji idu ka drugim objektima. Sekretarijat ima u planu da, u cilju unapređenja bezbednosti u saobraćaju, prevashodno pešaka, postavi zaštitnu ogradu u Ulici dr Ivana Ribara, nalik ogradama koje su postavljene u Bulevaru Mihajla Pupina, čime će se onemogućiti nebezbedno i nepropisno pretrčavanje pešaka preko šest kolovoznih traka u Ulici dr Ivana Ribara.

Tvrde i da Sekretarijat za saobraćaj, postupajući po zahtevima građana i u saradnji sa insitucijama sistema, obilazi i detaljno analizira sve potencijalno nebezbedne lokacije ili deonice puta na teritoriji grada Beograda i preduzima neophodne mere u cilju unapređenja bezbednosti učesnika u saobraćaju.

SARADNJA SA SAOBRAĆAJCIMA

U SEKRETARIJATU za saobraćaj navode i da imaju izvanrednu saradnju i međusobnu korespodenciju sa Upravom saobraćajne policije. Saradnja se odvija po pitanju obezbeđivanja bezbednog odvijanja saobraćaja i unapređenja nivoa bezbednosti učesnika u saobraćaju.

Izvor: Novosti

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn