Olimpijakos, ipak, prejak za Novi Beograd

Vaterpolisti Olimpijakosa savladali su Novi Beograd sa 12:9 u drugom kolu Grupe A Lige šampiona i tako našoj ekipi naneli prvi poraz ove sezone. U okviru iste grupe Radnički iz Kragujevca i Ferencvaroš odigrali su nerešeno – 11:11.

Spektakl na Novom Beogradu, vodila se velika borba u bazenu, Novi Beograd je konstatno jurio zaostatak, hvatao priključak, ali nije imao snage da se odupre znatno iskusnijem protivniku koji je na kraju stigao do zaslužene pobede.

Gosti su bili siloviti od samog starta stekli su prednost i posle prve četvrtine imali dva gola prednosti. Novi Beograd je uspeo da stegne odbranu, dobije dugu četvrtinu sa golom prednosti i tako smanji zaostak i na poluvreme se otišlo pri rezultatu 6:5.

Treća četvrtina je prelopila večerašnji duel. Olimpijakos je zatvorio sve prilaze svom golu. Sa druge strane u napadu je sve odlično funkcionisalo i ovaj period gosti su rešili u svoju korist sa 4:0.

Domaćin je pokušao da se vrati u poslednji osam minuta. Napadao je, uhvatio priključak, ali je Olimpijakos uspeo da sa dva gola osigura pobedu. Poslednju četvrtinu Novi Beograd je rešio u svoju korist – 4:2.

Na kraju sportski pozdrav dva rivala i zaslužena pobeda Olimpijakosa – 12:9.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Genidunias sa četiri gola, po tri su postigli Filipović i Hrisospatis. U ekipi Novog Beograda Šušijašvili je postigao tri gola, Pjetlović dva.

Radnički iz Kragujevca i Ferencvaroš odigrali su zanimljiv duel pun neizvesnosti i na kraju podela bodova – 11:11.

Neizvesno je bilo tokom celog meča, da bi u poslednjoj četvrtini Ferecvaroš imao tri gola prednosti. Ipak domaćin e u finišu uspeo da sustigne protvnika i izbegne poraz.

Najefikasniji u ekipi Radničkog bio je Ćuk sa tri gola, Ukropina i Lukić su postigli po dva. Kod Ferencvaroša, Jansik je postigao četiri gola, Vamos tri, a Varga dva.

Grupa A, drugo kolo:

Jadran – Dinamo Tbilisi 15:13
Novi Beograd – Olimpijakos 9:12
Breša – Barseloneta 14:12
Radnički – Ferecvaroš 11:11

Tabela:
Olimpijakos 6
Breša 4
Novi Beograd 3
Barseloneta 3
Jadran 3
Ferencvaroš 2
Radnički 1
Dinamo Tbilisi 0

Izvor: RTS

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn