Ovaj deo Novog Beograda dobiće vrtić i tramvajsku prugu

Plan detaljne regulacije dela Bloka 51 na Novom Beogradu odnosi se na prostor između ulica Partizanske avijacije, Marka Čelebonovića, Rajkove, Surčinski put i Smolućke, na Novom Beogradu, ukupne površine oko 35 ha.

Planirano je da ovde stanuje 1.800 stanovnika, te da bude više od 3.000 zaposlenih. Za stanovanje se planira 49.468 m2, za komercijalne sadržaje 288.212 ma za sportske objekte i komplekse 17.402 m².Predškolska ustanova planira se blizu površina namenjenih stanovanju, postojećih stambenih kompleksa u kontaktnom području i planiranih stambenih i sportskih sadržaja. Ustanova je planirana za kapacitet od 150 dece.

Minimalni BRGP iznosi 1.050 m2 , površina dvorišta minimum 1.200 m2 , površina igrališta minimum 450 m2, travnate površine u direktnom kontaktu sa tlom minimum 450 m2. Parking je planiran van ograde predškolske ustanove, u regulaciji saobraćajnice Nova 3.

Za planiranu populaciju, procenjuje se uvećanje broja učenika osnovnih škola za oko 100, a srednjih škola oko 50, ali nije ekonomski isplativa izgradnja nove ustanove.
Kako je navedeno u dokumentaciji, Ulica Marka Čelebonovića dobiće rang magistrale, a ovde je i planirano uvođenje tramvajske pruge. Pored postojećih stajališta koja se zadržavaju, planirano je i uspostavljanje stajališta u Rajkovoj ulici.

Javne zelene površine, planiraju se kao zaštitni pojas – tampon zona između predškolske ustanove i saobraćajnice Marka Čelebonovića, u širini oko 35 m. U ovim površinama dozvoljeno je sađenje niskog i visokog rastinja, kao i postavljanje mobilijara.
Nosilac izrade je Urbanistički centar doo Beograd.

eKapija

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn
Free Porn