Partizan pobedio u Hali sportova na Novom Beogradu!

Partizan pobedio Megu na povratku Mike i Mozlija na teren, pa rešio brige oko opstanka u ABA ligi!

Bilo je dramatično u Hali sportova na Novom Beogradu, ali crno-beli odnose trijumf.

Konačno je Partizan zaigrao brzo, lepo i atraktivno. Na povratku Erika Mike i Vila Mozlija na teren posle duže pauze zbog povrede, crno-beli su uspeli da u drugom poluvremenu slave protiv Mege, koja se dugo držala u meču, ali na kraju nije imala snage da kompletira veliki preokret u poslednjoj deonici. Tim Aleksandra Matovića je ovom pobedom faktički prebrinuo sve brige oko opstanka u ABA ligi, dok će domaći ostati u sredini tabele – 88:98.

Opšti utisak je da je utakmica bila sjajna za gledanje. Košarkaši Mege igrali su potpuno rasterećeno, a kao plod toga videli smo ogroman broj lepih poteza, zakucavanja i asistencija. Nije toga manjkalo ni na suprotnoj strani, a u svemu je prednjačio Nemanja Dangubić, koji je ovog jutra na Novom Beogradu pogađao iz koje god pozicije je uzeo šut.

Treba pohvaliti sjajne procente šuta obe ekipe, naorčito tokom uvodnih 20 minuta. Mega se tako, recimo, zaustavila na fascinantna 62%, dok je Partizan imao takođe odličnih 56% iz igre u prvom poluvremenu. Jedina stvar koja je donekle škripila kod crno-belih bio je šut sa linije za slobodna bacanja i skok, gde je Mega dominirala uz pomoć Marka Simonovića i Filipa Petruševa.

Za razliku od prvog poluvremena, drugo nije bilo toliko efikasno, ali nam je donelo nastavak velike, rovovske borbe na Novom Beogradu. No, kako je utakmica odmicala, činilo se da je energija u ekipi Mege polako počela da se gasi, a Partizan je preuzeo stvari u svoje ruke. Zatvorili su crno-beli prilaze obruču, onemogućili „Tvin tauerse“ u vidu Filipa Petruševa i Marka Simonovića, te tako rešili utakmicu. Uz to se probudio Ognjen Jaramaz.

Statistički gledano, Partizan je imao veliki broj raspoloženih košarkaša. Najefikasniji među njima bio je Ognjen Jaramaz sa 22 poena, pri čemu je dodao šest asistencija i dva skoka. Ukupno 20 poena postigao je Nemanja Dangubić, koji dugo nije mogao ni da promaši, dok su Vil Mozli i Uroš Trifunović ubacili po 11 poena. Treba istaći dabl-dabl Rašona Tomasa, koji je uz 10 poena imao 12 uhvaćenih lopti, a nije se obrukao ni Erik Mika na svom povratku, pošto je bio dvocifren, takođe postigavši 10 poena.

U sastavu Mege, ubedljivo najefikasniji je bio Filip Petrušev, koji je ubacio 21 poen, a jedan skok mu je falio do dabl-dabla. Pratio ga je Dajšon Skuči Smit sa 18 poena, dok je Marko Simonović još jedini bio dvocifren sa 14 poena.

Prva četvrtina donela nam je veliku borbu i zaista lepu, efikasnu košarku. Malo bolje je utakmicu otvorila Mega, koja je u jednom trenutku otišla na dva poseda prednosti, da bi Partizan preko Nemanje Dangubića i Markusa Pejdža uspeo da preokrene i da na kraju ovog perioda igre dođe do veoma opipljive prednosti od „plus sedam“.

Međutim, čitav kapital koji su crno-beli stekli u završnih nekoliko minuta prve četvrtine „pojeden“ je za samo tri minuta u drugom kvartalu. Mega nije mogla da se zaustavi, počela je da krade lopte Partizanu i da postiže lake poene iz tranzicije, pa je njihova serija u jednom trenutku dostila vrtoglavih 14:0. Crno-beli su uspeli da odreaguju, u jednom trenutku su ponovo preuzeli prednost, ali je zakucavanjem Marka Simonovića u poslednjoj sekundi, Mega ipak imala minimalnu prednost pred drugih 20 minuta.

Mega je nešto slabije otvorila treću četvrtinu. Ponovo su se razigrali košarkaši Partizana, nešto borbeniji su bili u odbrani, čime su uslovili veći broj izgubljenih lopti domaćih i lakših poena iz tranzicije. Trojke Jaramaza i Trifunovića su vratile crno-belima prednost, a kako je deonica odmicala to su ekipe počele da igraju strpljivije i tvrđe. U takvoj situaciji se bolje snašla ekipa Partizana, koja je počela da gradi svoju prednost, koja je u jednom trenutku bila blizu dvocifrene, ali su momci Vlade Jovanovića u poslednjih deset minuta ipak ušli sa prihvatljivim deficitom od pet poena.

Delovalo je na početku četvrte deonice da je Partizan uspeo da prelomi meč u svoju korist, ali je Mega preko Skučija Smita ponajviše uspela da se trne i vrati u život, pa je sredinom poluvremena bila na samo dva poseda zaostatka. Serija domaćih se samo nastavila u završnici i povela je Mega u jednom trenutku posle trojke Petruševa. Ali onda je na scenu stupio Ognjen Jaramaz, koji je prvo pogodio važnu trojku, a onda napravio pravi mali dar-mar tokom poslednjeg minuta, pošto je ukrao nekoliko lopti, crno-beli odigrali sjajne kontre i čak slavili dvocifrenom razlikom!

Statistika utakmice:

Mega: Mišković 4, Smit 18, Petrušev 21, Tepić 4, Kljajević, Momirov 7, Simonović 14, Cerovina 8, Matković 6, Kazalon 6, Langović

Partizan: Mika 10, Pejdž 9, Dangubić 20, Stefanović, Jaramaz 22, Veličković, Perkins 3, Janković 2, Tomas 1o, Trifunović 11, Mozli 11

Izvor: Telegraf

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn