Planirana izgradnja odbojkaškog centra na Novom Beogradu

Na Novom Beogradu gradiće se Odbojkaški trenažni centar.

Urbanističkim projektom obuhvaćena je površina od 21.380 kvadrata uz Ulicu Tošin bunar, a Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima raspisala je tender za izradu tehničke dokumentacije i izgradnju. Vrednost tendera procenjena je na 2,2 milijarde dinara, piše eKapija.

Lokacija na kojoj je planirana gradnja je strma padina, neizgrađena površina, obrasla travom, srednjim i visokim samoniklim rastinjem. Kolski i pešački pristup je iz magistralne saobraćajnice Tošin bunar. U blizini je nadvožnjak auto-puta kroz Beograd sa pristupnom petljom, dijagonalno je kompleks objekata za smeštaj studenata u bloku 34, a prekoputa su postojeće stambene višespratnice bloka 37.

Kompleks odbojkaškog trenažnog centra čine tri osnovne, funkcionalno povezane celine sa pratećim elementima: hala za trening (tri terena), hala za odbojku na pesku (dva terena), smeštajni kapaciteti za sportiste, vezni deo – prateći sadržaji sporta i pripadajućeg poslovnog prostora (medicinski centar, teretana, kancelarije u funkciji sporta), dve garaže sa tehničkim prostorijama, pristupni plato i slobodne i zelene površine sa internim saobraćajnim površinama.

Kako se navodi u urbanističkom projektu koji je izradio Energoprojekt Urbanizam i arhitektura, ukupna bruto površina objekta biće 20.837,16 kvadrata i imaće pet spratova.

Rok za podnošenje ponuda za izradu tehničke dokumentacije i izgradnju je 9. decembar 2021. godine.

Prizemlje objekta čine dve garaže sa odvojenim parking prostorima ukupnog kapaciteta 53 parking mesta, tehničke prostorije, hala za trening sa pratećim i pomoćnim prostorijama i ulazni hol smeštajnog prostora za sportiste sa restoranom.

Prvi sprat je planiran sa stepenišnim platoima iz pravca parkinga na otvorenom i pešačkog pristupa kompleksu iz pravca ulice Tošin bunar, tribine hale za trening, parter hale za odbojku na pesku i prostor za posmatrače, prateće i pomoćne prostorije u funkciji sporta, pripadajućeg poslovanja i smeštajni prostori za sportiste. Parter hale za trening se sagledava u punoj površini, ali ne ulazi u obračun površine.

Drugi sprat obuhvata prostore lože hale za trening, mediko blok i oba kraka smeštajnih prostora za sportiste. U kraku smeštaja za sportiste, koji je bliži ulici Tošin bunar, su planirane dve sobe prilagođene osobama sa invaliditetom. Tribine i parter hale za trening, kao i parter hale za odbojku na pesku se sagledavaju i u ovoj etaži, ali ne ulaze u obračun površina.

Treći sprat obuhvata oba kraka smeštajnih prostora za sportiste i drugi nivo mediko bloka, tj.teretanu. Takođe, i na ovom nivou se mogu sagledati obe hale sa pratećim prostorima za posmatrače, ali ne ulaze u obračun površina. U kraku smeštaja za sportiste, koji je bliži ulici Tošin bunar, su planirane dve sobe prilagođene osobama sa invaliditetom

Četvrti sprat čine smeštajni prostori za sportiste u oba kraka objekta, a preostali deo objekta je pod krovnim ravnima.

Peti sprat čine smeštajni prostori za sportiste u kraku objekta ka dubini parcele, dok je krak objekta bliže ulici Tošin bunar korisna krovna terasa sa pristupnim stepenišnim prostorom.

Izvor: b92

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn