Počela vakcinacija u Belekspo centru!

Treći punkt za vakcinaciju protiv korona virusa u Beogradu otvoren je juče u Belekspo centru, a na Beogradskom sajmu počela je masovna revakcinacija gradjana koji su prvu dozu cepiva primili 19.januara.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da će u Belekspo centru moći da se vakciniše oko 4.000 građana dnevno, a termin za vakcinaciju danas ima oko 2.000 prijavljenih.

“Prema potrebi ćemo povećavati broj zakazanih termina“, rekao je Vesić novinarima nakon obilaska punkta u Belekspo centru.

Dodao je da je u Belekspo centru angažovano 20 lekara i medicinskih sestara Doma zdravlja Novi Beograd. On je naveo da se počinju pripreme za otvaranje četvrtog punkta za vakcinaciju u objektu novog Doma zdravlja u Borči, gde će moći da se vakciniše oko 150.000 građana koji žive na levoj obali Dunava.

“Taj punkt će biti otvoren za nekoliko dana, a nastavićemo da otvaramo punktove u skladu sa potrebama kako bi svi građani Beograda mogli da se vakcinišu“, rekao je Vesić.

Podsetio je da se vakcinacija vrši i u 17 domova zdravlja na teritoriji Beograda, a da su te zdravstvene ustanove obezbedile i dodatne punktove u prigradskim opštinama.

Vesić je kazao da je danas počela i revakcinacija i objasnio da će svaki građanin dan ranije dobiti poruku sa obaveštenjem gde će primiti drugu dozu.

Do sada je u Srbiji vakcinisano oko 525.000 građana, a revakcinisano je oko 20.000, dok je u Beogradu prvu dozu vakcine primilo oko 154.000 građana, a drugu dozu njih oko 5.400.

U kol centrima ostvareno je skoro 104.000 Beograđana starijih od 65 godina, a skoro 35.000 prijavljeno je preko portala e-Uprava za vakcinaciju, uz njihovu saglasnost.

On je rekao da je Grad Beograd pružio pomoć u prevozu do mesta vakcinacije za oko 2.500 građana.

Tempo vakcinacije u Beogradu je dobar, sve punktove u prestonici priprema Grad Beograd u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Kancelarijom za IT i e-Upravu.

Izvor: B92

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*