Pokušaj krađe zaštitne ograde na brzoj pruzi na Novom Beogradu

Dve osobe su sinoć pokušale da ukradu zaštitnu ogradu duž brze pruge Beograd – Novi Sad, saopštila je „Infrastruktura železnice Srbije“. Njih je na delu uhvatila čuvarska služba „Kineskih železnica“, koje izvode radove na izgradnji brze pruge, i predala ih MUP-u Srbije.

„Infrastruktura železnice Srbije“ upozorava na pokušaje krađe i oštećenja zaštitne ograde duž brze pruge Beograd – Novi Sad i zahteva da svi oni koji pokušavaju da ukradu ili oštete železničku imovinu na brzoj pruzi budu izuzetno oštro kažnjeni visokim novčanim ili zatvorskim kaznama, navodi se u saopštenju tog preduzeća.

U železničkoj stanici Novi Beograd sinoć su, kako se navodi, uhvaćene dve osobe u pokušaju krađe zaštitne ograde duž brze pruge Beograd – Novi Sad. Lopove je na delu uhvatila čuvarska služba „Kineskih železnica“, koje izvode radove na izgradnji brze pruge, i predala ih MUP-u Srbije.

Dodaje se da je proteklih dana zaštitna ograda duž brze pruge bila nekoliko puta probijena i oštećena i na deonici, gde radove izvodi ruska kompanija „RŽD Internešnl“, kako bi se napravila „prečica“ za prelazak preko pruge na mestima gde je to strogo zabranjeno i nedopušteno.

„Standardima na prugama za brzine od 200 km/sat predviđeno je postavljanje zaštitnih ograda duž pruge upravo da bi se omogućio nesmetani saobraćaj vozova velikih brzina i kako bi se u najvećoj mogućoj meri sprečile nepredviđene situacije na koloseku. Trenutno su na brzoj pruzi u toku probna testiranja, ali već u martu između Beograda i Novog Sada počinje redovan putnički saobraćaj vozova brzinom od 200 km/sat i ovakve situacije mogu da dovedu do tragičnih i nesagledivih posledica. Krađa zaštitne ograde duž brze pruge predstavlja direktno ugrožavanje bezbednosti saobraćaja i života ljudi“, ističe se u saopštenju.

Navodi se da „Infrastruktura železnice Srbije“ zato zahteva da se svi ovakvi postupci, u skladu sa zakonskim rešenjima, tretiraju kao krivična dela i ugrožavanje javne bezbednosti u saobraćaju i, samim tim, najstrože kažnjavaju.

„Svi oni koji pokušavaju da ukradu ili oštete železničku imovinu na brzoj pruzi, biće izuzetno oštro kažnjeni i sankcionisani visokim novčanim kaznama ili će zbog toga završiti u zatvoru. Bilo ko ko pokuša da ukrade ili ošteti delove brze pruge, mora da bude svestan da će snositi najteže posledice i da će zbog toga platiti drastične novčane kazne ili biti procesuiran i završiti iza rešetaka. Tu izuzetaka neće i ne sme da bude“, navode iz preduzeća.

Dodaju da su zaštitne ograde duž brze pruge deo ovog projekta i u isključivom su interesu bezbednosti građana i železničkog saobraćaja, kao i da „Infrastruktura železnice Srbije“ očekuje od građana da čuvaju i poštuju novoizgrađenu prugu za velike brzine koja nam je na ponos i koju ćemo svi koristiti.

„Ovakvi nezakoniti, divljački i neodgovorni postupci pojedinaca ugrožavaju uspešnost čitavog projekta izgradnje pruge za velike brzine, i direktno mogu da dovedu do stradanja ljudi“, ističu iz „Infrastrukture železnice Srbije“.

Navodi se da je duž brze pruge Beograd – Novi Sad „Infrastruktura železnice Srbije“ povećala čuvarsku službu, izvođači radova takođe redovno obilaze svoje deonice, a pojačano je i prisustvu predstavnika MUP-a.

rts

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn