Posadi drvo na Novom Beogradu preko aplikacije “Moje drvo”

Grad Beograd je omogućio građanima i zainteresovanim kompanijama da aktivno učestvuju u procesu ozelenjavanja grada putem aplikacije „Moje drvo”, saopšteno je iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Aplikacija omogućava aktivnu saradnju građana, kompanija i lokalnih vlasti u cilju ozelenjavanja odabranih gradskih površina i pruža mogućnost korisniku da izračuna koliko tokom redovnih dnevnih i poslovnih aktivnosti proizvodi ugljen dioksida, a zatim predlaže broj stabala koje treba zasaditi kako bi se kompenzovao negativan uticaj.

Grad Beograd i Sekretarijat za zaštitu životne sredine su kao ključni faktor u realizaciji aktivnosti jedne moderne uprave, prepoznali primenu modernih informacionih i telekomunikacionih tehnologija.

Putem Aplikacije građani su u mogućnosti da prijave probleme na postojećim lokacijama (javnim zelenim površinama) i predlože nove zelene površine koje bi bile mesto sadnje.

Takođe, korisnici Aplikacije se mogu informisati o budućim volonterskim akcijama pošumljavanja na teritoriji grada Beograda, kao i o pojedincima i kompanijama koje su uključene u društveno odgovorne akcije.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine je na sajtu grada Beograda, na stranici Sekretarijata za zaštitu životne sredine, u delu Korisni linkovi objavio postupak za pristupanje aplikaciji Moje drvo.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn