Posađeno novih 12 stabala na Novom Beogradu na mestu gde su vandali oštetili drvored

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić učestvovao je danas u sadnji novih 12 stabala u Bulevaru Nikole Tesle, na mestu gde su u noći između subote i nedelje nepoznati vandali uništili 12 stabala posađenih pre nekoliko godina. Događaju je prisustvovao i direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević. 

Vesić je rekao da je ovaj nemili događaj od pre nekoliko dana primer svega onoga što se dešava u Beogradu i da, nažalost, postoje sugrađani koji uništavaju parkovski mobilijar, stabla i generalno sve ono što se uradi po pitanju uređenja grada.

– Svi smo bili šokirani kada smo pre nekoliko dana videli da su, nažalost, još uvek nepoznati vandali uništili 12 stabala koja su posađena pre nekoliko godina. Isto tako se dešavalo da se grafitima uništavaju tek rekonstruisane fasade. Javno komunalno preduzeće „Zelenilo – Beograd” je odmah reagovalo i danas je zasađeno novih 12 stabala na istom mestu, tako da vandali ne mogu da polome onoliko koliko mi možemo da posadimo. Naš plan je da do 2030. godine u Beogradu posadimo milion stabala i da naš grad bude još zeleniji. Od 2012. godine do danas, u Beogradu je procenat zelenih površina povećan za jedan odsto – rekao je Vesić i zahvalio „Zelenilu” na brzoj reakciji. 

On je dodao da su nova stabla zaštićena, da imaju sopstveni zalivni sistem i izrazio nadu da više nikome neće pasti na pamet da ih uništava. 

– Tražili smo snimke sa kamera od MUP-a. Nadam se da ćemo ih dobiti i da ćemo utvrditi ko su ovi huligani, kako bi odgovarali za ono što su učinili. Moja poruka njima, odnosno poruka Beograda huliganima jeste da oni ne mogu nikada da unište onoliko koliko možemo da popravimo, uradimo i zasadimo. Ovde ponovo imamo novih 12 stabala, koja su mogla da budu posađena na drugom mestu. „Zaslugom huligana” imaćemo 12 stabala manje na nekom drugom mestu, ali ćemo u svakom slučaju biti istrajni u borbi za uređeniji Beograd – zaključio je Vesić. 

Direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević podsetio je da je drvored u Bulevaru Nikole Tesle oštećen uništavanjem 12 stabala u noći između subote i nedelje. 

– Ovo je velika šteta za Beograd, ali nastavljamo da radimo svoj posao i već danas ovde imamo nova stabla, desetogodišnja stabla lipe koja sigurno neće moći da unište. Ne mogu da razumem ljude kojima ovako nešto padne na pamet i nadam se da se ništa slično više nikada neće dogoditi. Imamo delove grada gde su nova stabla izuzetno potrebna i umesto da ovih 12 stabala posadimo na nekoj takvoj lokaciji, primorani smo da to uradimo ovde – rekao je Stanojević. 

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn