Prosečna cena kvadrata u Beogradu sve bliže 2.000 evra: Evo koliko vredi na Novom Beogradu!

Prestonica je maltene duplo skuplja od srpske Atine u ovom pogledu

Prema relevantnim podacima sa domaćeg sajta za nekretnine, prosečna cena po kvadratu je blago porasla u poređenju s onom od proleća: tako kvadrat u Beogradu sada, u proseku, vredi 1.990 evra, a iznosio je 1.981 evro.

Tradicionalno, najskuplje lokacije ostaju Stari grad (centar), zatim Savski venac (pripadaju mu i Dedinje i Beograd na vodi) i Vračar. Novi Beograd je značajno poskupeo prethodnih godina, ali ostaje na 4. mestu u ovom sabiranju.

Naime, prosečna cena po kvadratu na opštini Stari grad trenutno vredi 2.590 evra; za Dedinje ona iznosi malo iznad 2.400 evra, a za Beograd na vodi – 3.755 evra. Kada je reč o Vračaru, tu je kvadrat blizu 2.380 evra. S druge strane, prosečna cena kvadrata na NBG iznosi oko 1.906 evra.

Sledi Banovo brdo (Čukarica), sa cenom po kvadratu od nekih 1.750 evra. Tu je i opština Voždovac, sa prosečnom cenom po metru kvadratnom od 1.727 evra.

U svim pomenutim delovima grada značajno su poskupele i garaže u poslednje vreme, posebno imajući u vidu koliko je problem parking.

Napominjemo da su ovo cene koje se odnose na period od septembra 2020. do septembra 2021. godine.

Ako tražite povoljnije opcije, birajte Rakovicu gde je kvadrat trenutno oko 1.000 evra, mada ima razlike u samim naseljima u okviru opštine: recimo, na Vidikovcu je m2 iznad 1.200 evra, a u Resniku oko 800 evra. Miljakovac je negde u sredini.

Takođe, niže cene se nalaze u Borči, gde je cena po kvadratu oko 800 evra.

Prema trenutnim parametrima, prosečna cena po kvadratu u Novom Sadu je oko 1.100 evra, u Nišu 840 evra, a u Kragujevcu – 860 evra. Dakle, shodno ovome zaključujemo da je BG maltene duplo skuplji od srpske Atine, koja se sve bolje kotira na tržištu nekretnina.

Izvor: biznis telegraf

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*