Radno vreme na Novom Beogradu za prvomajske praznike: Evo kako će raditi banke, pijace, prodavnice, prevoz…

Tokom prvomajskih praznika, od nedelje 1. maja do 3. maja, menja se radno vreme.

Pošte, tržni centri i trgovine u Srbiji će imati promenjeno radno vreme, dok će parkiranje u zoniranim delovima Beograda biti besplatno.

Sve pijace koje posluju u sastavu Javnog komunalnog preduzeća Gradske pijace u nedelju 1. maja, 2. maja i 3. radiće po uobičajenom radnom vremenu od 6 do 19 časova, saopšteno je iz tog preduzeća.

Pijaca OTC Novi Beograd 1. i 3. maja, radiće po uobičajenom radnom vremenu od 8 do 16 časova, dok će u ponedeljak 2. maja pijaca biti zatvorena.

Parking na pijaci Zemun 1. maja radiće 24 časa.

Dežurne apoteke koje inače rade od 00 do 24 časa, otvorene su i tokom praznika: Sveti Sava, Nemanjina 2; „Prvi maj“, Kralja Milana 9; „Bogdan Vujošević“, Bulevar maršala Tolbuhina 30; „Zemun“, Glavna 34; „Gornji grad“, Dr Đorđa Kovačevića 27, Lazarevac.
Većina privatnih apoteka radiće po redovnom radnom vremenu tokom praznika.

Za prvomajske praznike, od 1. do 3. maja radiće dežurne pošte u Beogradu i drugim gradovima i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

Svih dana praznika, Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu, pošta na aerodromu Nikola Tesla i pošte na graničnim i administrativnim prelazima, rade neizmenjeno – non-stop.

Radiće i pošte u tržnim centrima u Beogradu, Kragujevcu, Sremskoj Mitrovici, Šapcu i pošte u „Univereksport” objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Zrenjaninu i Somboru.

U ponedeljak 2. maja, dežuraće i pošte u svim većim gradovima i turističkim centrima, dok će u utorak, 3. maja raditi 68 pošta u celoj zemlji.

Praznik rada, 1. maj, je takođe neradan, osim u „dm“ drogerijama u okviru tržnih centara.

Sekretarijat grada Beograda za javni prevoz saopštio je ranije da će tokom prvomajskih praznika važiti red vožnje koji se primenjuje subotom i nedeljom.

Za vreme prvomajskih praznika na gradskim, prigradskim i lokalnim linijama će u ponedeljak i utorak, 2. i 3. maja, biti primenjen red vožnje za subotu, dok će 1. maja biti primenjen red vožnje za nedelju.

Od 1. do 3. maja, minibus ekspres linije će saobraćati po redu vožnje za nedelju.

Tokom prvomajskih praznika (ponedeljak i utorak, 2. i 3. maja) JKP „Parking servis“ neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada, saopšteno je iz ovog preduzeća. U istom periodu biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u Takovskoj 31 i Mileševskoj 51.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta tokom predstojećih praznika biće neprekidno otvoreni i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za eksploataciju vozila.

Naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada počinje posle prvomajskih praznika od srede, 4. maja.

Prodavnice neće raditi za 1.maj.

Prodavnice će u ponedeljak 2.maja biti otvorene prema regularnom radnom vremenu.

Radno vreme IDEA prodavnica na Zlatiboru i Kopaoniku biće redovno tokom praznika, izuzev IDEA prodavnice na Zlatiboru u ulici Jovanke Jeftanović 5, koja će u nedelju raditi skraćeno do 15 časova.

b92

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn