Saopštenje „Beogradskih elektrana”

Toplotni izvori „Beogradskih elektrana”, 14 toplana i 22 kotlarnice su u funkciji proizvodnje i distribucije toplotne energije. Trenutno ne postoji nijedan veći kvar na toplovodu. Dakle, nema sistemskih poremećaja u proizvodnom niti u distributivnom sektoru, saopšteno je iz JKP „Beogradske elektrane”.
Kako se navodi, ovo preduzeće je 7. oktobra počelo da isporučuje toplotnu energiju potrošačima. Zbog pada spoljašnje temperature vazduha, svi toplotni izvori su iz hladnog dinamičkog režima prešli u režim toplih funkcionalnih proba sistema.

JKP „Beogradske elektrane” toplotnom energijom snabdeva više od 22,5 miliona kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora, odnosno više od 360 hiljada stanova korisnika. U sistemu preduzeća ima više od 9.000 toplotnih predajnih stanica, a veoma mali procenat podstanica, kao svake godine na početku sezone nije u funkciji isporuke toplotne energije.

Tako korisnici koji se greju iz podstanica iz Vrtlarske 39 i 49 i Tošinog bunara 9 neće imati isporuku toplotne energije do zvaničnog početka grejne sezone zbog povezivanja rekonstruisanih podstanica na novoizgrađeni toplovod. Sve ovo je preduslov za gašenje kotlarnice u Vrtlarskoj ulici.

Takođe, nekoliko podstanica na grejnom području Novog Beograda nije u funkciji isporuke toplotne energije jer je tokom remontnog perioda urađena modernizacija – ugrađena je potpuno nova oprema, i neophodni su obimni elektroradovi na povezivanju elektroinstalacija. Ovi korisnici će najkasnije do 15. oktobra dobiti grejanje. Nakon modernizacije podstanica, korisnici će imati kvalitetniju i pouzdaniju isporuku toplotne energije.

Radovi na toplovodu i modernizaciji komora kod auto-servisa „Kiler” (Blok 7a) privode se kraju i neki od korisnika iz ovog dela grada već danas će dobiti grejanje. Prioritet je Dom penzionera u Marije Bursać 49. Takođe, korisnicima koji se toplotnom energijom snabdevaju iz toplovoda u Luja Adamiča (ugao sa Jerneja Kopitara) će već danas biti topli domovi. Obimni radovi u ovom novobeogradskom bloku su neophodni zbog delimičnog gašenja toplane „Zemun”. Ubuduće će se korisnici koji se toplotnom energijom snabdevaju iz tog toplotnog izvora grejati iz toplane „Novi Beograd”.

Zbog radova na rekonstrukciji korisnici koji se toplotnom energijom snabdevaju iz toplovoda u Milana Rakića nisu imali tople probe. Ovi korisnici će danas dobiti grejanje. U pitanju je šest podstanica u Dušana Radovića i Vitezova Karađorđeve zvezde.
Na svakom početku grejne sezone, pa i ove godine, iz ovog preduzeća podsećaju da postoje kvarovi na instalacijama u pojedinim zgradama u svim delovima grada. Neretko se dešava da su objekti bez grejanja zbog radova koje su vlasnici stanova, bez znanja i saglasnosti preduzeća, upravnika ili skupštine stanara, obavljali tokom leta pa su prazne instalacije u zgradi.

Terenske ekipe, kojih ima 67 i raspoređene su na svim grejnim područjima, čine sve kako bi svaki problem bio otklonjen u što kraćem roku. U proseku, na početku svake grejne sezone Dispečerskom centru dnevno bude upućeno oko 1.200 reklamacija. U odnosu na ukupan broj potrošača (360.000 stanova), reč je o promilima.
Molimo korisnike da na broj telefona Dispečerskog centra 011/2093-011 prijavljuju isključivo ako nema grejanja u celim objektima. Trenutno, do zvaničnog početka grejne sezone, 15. oktobra, prioriteti su reklamacije koje se odnose na curenja na instalacijama i ukoliko nema grejanja u celim zgradama ili delovima zgrada.
Takođe, korisnici mogu da prijave reklamacije i na besplatne brojeve telefona Beokom servisa: 0800-110-011 i 011/3090-007.

Kada je u pitanju rad Dispečerkog centra, svi operateri su aktivni i primaju reklamacije korisnika. Do zagušenja dolazi zbog velikog broja poziva sugrađana jer se neretko dešava da više stanara iz jednog objekta zove zbog iste prijave. Zato nadležni iz „Beogradskih elektrana” mole profesionalne upravnike i predsednike skupština stanara da oni kontaktiraju operatere Dispečerskog centra kako linije ne bi bile preopterećene, navodi se u saopštenju JKP „Beogradske elektrane”.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn