Simboli Beograda biće osvetljeni u narandžastoj boji, a ovo je razlog!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obeležava se 25. novembra sa ciljem da se podigne svest o prisustvu nasilja nad ženama, da se ukaže koliko je ono blizu svakoga od nas i da zahteva sistemski angažman celog društva. Zato su važni kontinuirani zajednički programi koji se bave tim problemom i aktivnosti na suzbijanju nasilja u porodici, a Grad odgovorno pristupa ovoj temi. Tim povodom u znak razumevanja i podrške ženama žrtvama nasilja, 25. novembra će Narodna skupština Republike Srbije, Palata „Albanija”, Most na Adi i fontana na Slaviji svetleti narandžastom bojom koja simbolizuje borbu protiv nasilja nad ženama, saopšteno je iz Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Beograda.

Grad Beograd se i ove godine pridružuje globalnoj kampanji „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”. Važno je pre svega da se žene koje godinama trpe nasilje u porodici ohrabre da reaguju i da se informišu kako mogu da se zaštite kroz institucije, da saznaju koja su njihova prava i da dobiju podršku od društvene zajednice u celini. Zvanična boja kampanje je narandžasta, kao simbol svetle i optimistične budućnosti oslobođene od rodno zasnovanog nasilja.

Savet za rodnu ravnopravnost ima za cilj podsticanje razvojnih aktivnosti u svim aspektima javnog, društvenog i privrednog života promovisanjem javne politike koja doprinosi unapređenju položaja žena i svih diskriminisanih pojedinaca i grupa u lokalnoj zajednici.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn