Suzbijanje odraslih formi komaraca i na delu novobeogradskog keja

JKP „Gradska čistoća” Beograd, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine danas će sprovesti realizaciju mera kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama na teritoriji grada Beograda, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se sprovoditi u od 19 do 24 sata i obuhvatiće Bojčinsku šumu, nasip Progar do crkve, nasip od Jakova do Ostružničkog mosta, Nasip od crkve Progar – Boljevci – Jakovo, nasip od 45 bloka ka Ostružničkom mostu, Surčinsko polje, Košutnjak, Topčidersko groblje, Topčiderski park, Hajd park, Lipovičku šuma, Ranžirna stanica, groblje Orlovača, Stepin Lug, Avalu, Trešnju, Miljakovačku šuma, Rušanj, Zabran, Altinu 1 i 2, Novu Galeniku kao i Radio far, Plave horizonte, Školsko dobro, Zemun polje, Batajnicu 1,2,3 i 4, Šangaj, Busije, Ugrinovce 1 i 2, Vojni put, Bački Ilovik i Novi grad.

Za potrebe mera kontrole brojnosti komaraca na teritoriji grada Beograda, biće angažovane stručne ekipe JKP „Gradska čistoća” Beograd – Sektora ekologije i unapređenja životne sredine
Tretman će se sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole.

Koristiće se preparat koji je registrovan od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Preparat će se koristi prema uputstvu proizvođača. Tretmani će se sprovesti uređajima sa zemlje: dimni generator za termalno zamagljivanje-VECTOR FOG H500F, IGEBA TF 95 i ULV Aerosol Generator IGEBA tip U 15 HD-M.

Iz ovog preduzeća apeluju na građane da omoguće nesmetan rad, kao i na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana.

Tagovi

Pročitajte još: