SVE O POMOĆI MAMAMA ZA KUPOVINU STANA: Novobeograđani, evo koji su uslovi

Ministar za brigu o porodici i demografiju Radomir Dmitrović danas je, obrazlažući Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, izjavio da je najvažnija izmena u ovom propisu povećanje roditeljskog dodatka za prvo dete sa 100.000 na 300.000 dinara.

Povećanje iznosa roditeljskog dodatka za prvo dete značajno kompenzuje inicijalne troškove koje porodica ima u trenutku rađanja njenog novog člana“, rekao je Dmitrović u Skupštini Srbije obrazlažući zakon koji je na dnevni red stavljen po hitnom postupku.

Roditeljski dodatak u iznosu od 300.000 dinara isplaćivaće se za prvo dete koje je rođeno 1. januara 2022. godine i kasnije. Prema njegovim rečima, druga nova mera populacione politike je pravo na početna sredstva za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu stana ili kuće po osnovu rođenja deteta.

„Ovo pravo će moći da ostvari svaka majka za dete rođeno od 1. janura 2022. godine i kasnije pod uslovom da je državljanin Srbije, da ima prebivalište u Srbiji i da prvi put stiče porodično stambenu zgradu ili stan na teritoriji Srbije“, rekao je Dmitrović.

On je dodao da ovo pravo može da ostvari i majka koja je strani državljanin i ima status stalno nastanjenog stranca ako je dete rođeno u Srbiji ili je državljanin Srbije.

„Izuzetno, u slučaju smrti majke deteta pravo može da ostvari i otac deteta“, rekao je Dmitrović.

On je rekao da stvaranje uslova za rešavanje stambenog pitanja porodice predstavlja posebno podsticajnu meru koja u datim okolnostima treba da doprinosi njenoj stabilnosti i sigurnosti, a u narednom periodu utiče i na odluku o proširenju porodice, rađanju još dece.

Izvor: Kurir

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn