TRAMVAJSKE ŠINE U OVOM DELU NOVOG BEOGRADA, SELI SE I BUVLJAK

U DELU Bežanijske kose, tačnije Bloku 51, planirana je izgradnja novog poslovno-stambenog objekta na površini od oko 35 hektara. Plan detaljne regulacije, koji je predstavljen u Gradskoj upravi, odnosi se na prostor između ulica Partizanske avijacije, Marka Čelebonovića, Rajkove, Surčinski put i Smolućke. Kako je navedeno u dokumentaciji, Ulica Marka Čelebonovića dobiće rang magistrale, a ovde je i planirano uvođenje tramvajske pruge, odnosno širenje postojeće šinske mreže koja saobraća Novim Beogradom.

Takođe, prema ranijim najavama u ovaj deo grada planirano je i preseljenje popularnog „Buvljaka“, koji će se prostirati na površini od oko sedam hektara i biće spojen u jedan kompleks sa nekadašnjom Kvantaškom pijacom, danas Veletržnicom, ukupne površine blizu deset hektara.

Osim toga, u delu Bloka 51 biće izgrađen novi stambeni prostor za 1.800 stanovnika, i sa poslovnim sadržajem za više od 3.000 zaposlenih.

– Za stanovanje se planira 49.468 metara kvadratnih, za komercijalne sadržaje 288.212 kvadrata a za sportske objekte i komplekse 17.402 kvadrata – navodi se u tehničkoj dokumentaciji.

U plan je „ucrtan“ vrtić za 150 mališana, ali ne i škola.

Oni koji žele da pogledaju ovaj plan to mogu da urade najkasnije do 9. maja svakog radnog dana od 9 do 18 časova, u zgradi Gradske uprave grada. Javna sednica Komisije za planove Skupštine grada ovim povodom održaće se u zgradi Gradske uprave 26. maja.

Novosti

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*