U planu otvaranje još jednog kluba za stara lica na Novom Beogradu

U Beogradu danas postoje 32 kluba za stara lica koja godišnje poseti više od deset hiljada građana, a  planira se  otvaranje još jednog kluba na Novom Beogradu, izjavila je za RTS gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević. 

– Ovi klubovi su značajni jer imaju ulogu institucionalizacije starih sugrađana. Oni ovde praktično mogu da zadovolje različite potrebe, od obrazovanja preko zdravstvene zaštite do pitanja koja postavljaju socijalnim radnicima, koji su tu uvek prisutni – istakla je Stanisavljevićeva.  

Ona je podsetila da je mreža klubova socijalna mreža, koja je svojom strukturom i sadržajima u funkciji socijalne podrške odnosno ima preventivni značaj.

– Klubovi su okrilje prevashodno za psihosocijalnu podršku starijim sugrađanima  u sferi očuvanja i podizanja nivoa zadovoljstva životom, postizanja i očuvanja pozitivnog stava prema sebi i drugima, stvaranja uslova za to, kao i njihove integracije u socijalno okruženje. Nastojimo da našim seniorima omogućimo da u klubovima provode kvalitetno vreme. U  prethodnom periodu, u skladu sa potrebama najstarije populacije, razvijali smo vaninstitucionalnu zaštitu širenjem klupske mreže. Otvoreno je 13 novih klubova za penzionere, a većina ostalih objekata je adaptirana ili renovirana. Naš cilj je da na svakoj opštini imamo bar jedan klub za stare ,što smo i postigli – navela je sekretarka. 

Ona je ponovila da će unapređenje zaštite starih lica u Beogradu i dalje biti prioritet socijalne politike Grada Beograda. 

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn