UPRAVNIK ZGRADE O STAMBENOM PROŠIRENJU NA NOVOM BEOGRADU: Stanari su dužni da stepenište drže prohodnim

Tekst o fotografiji koja se pojavila na društvenim mrežama na kojoj se vidi prostor ispred jednog stana u višespratnici na Novom Beogradu gde su stanari tog stana odlučili da prošire svoj stambeni prostor i na hodnik ispred ulaznih vrata namestili kuhinju naišla je na burne reakcije građana.

Na slici se vidi kako je ispred vrata postavljen tepih, kuhinjski ormarići i saksije sa cvećem.

Stanimir Spasić, registrovani upravnik zgrade na Čukarici, rekao je za Kurir da su svi stanari dužni da hodnike i stepenište zgrade drže prohodnim. – Samim tim ne smeju da ometaju stanare u korišćenju istih. Takođe, to je evakuacioni put koji mora biti prohodan u slučaju požara ili neke druge, nepredviđene situacije. Ukoliko stanari ne uklone sve sa hodnika u ovom slučaju, delove kuhinje i tepih, angažuje se neko da to uradi umesto njih o trošku stambene zajednice – kaže Spasić.

U odluci o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada Beograda u članu 18 o korišćenju zajedničkih delova zgrade stoji da „u zajedničkim prostorima mogu se držati samo stvari koje su nužne za namensko korišćenje tih prostora, osim ako se vlasnici nisu drugačije dogovorili“.

– Upravnik se stara da se zajednički prostori koriste u skladu sa njihovom namenom. Stanari su dužni da održavaju čistoću zajednićkih prostora i obezbede nesmetan i slobodan prolaz kroz njih. Zabranjeno je bacati ili ostavljati otpatke, smeće i nečistoću po stepeništu ili drugim zajedničkim prostorima, kao i pušenje na stepeništu i u hodniku. Zabranjeno je crtati, pisati ili na bilo koji način oštećivati zidove, vrata, prozore i uređaje, koji pripadaju zajedničkim prostorima. U zajedničkim prostorima zgrade zabranjena je upotreba otvorenog plamena (upotreba ćumura i sl.), zbog neposredne opasnosti od požara – navodi u Odluci.

Izvor/Foto: Kurir.rs/Tviter

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn