UŠĆE POTPUNO MENJA IZGLED – VIŠE NEĆE IZGLEDATI KAO DO SADA! Uložiće 17.000.000€

Uskoro počinje rekonstrukcija šoping centra „Ušće“ na Novom Beogradu koja će trajati godinu i po dana.

Obnova šoping centra „Ušće“ u Bloku 16 počinje čim stignu dozvole, potrajaće oko godinu i po dana bez zatvaranja tržnog centra. On menja vizuelni identitet, otvara se prema okolini i koristi sve benefite okoline u kojoj je nastao pre 13 godina. Tada, marta 2009, otvoren je najveći šoping mol na našim prostorima „Ušće” u novobeogradskom Bloku 16, a ove godine, prvi put mu veliko renoviranje.

U taj zahvat kompanija Petar Matića „MPC propertiz” uložiće oko 17 miliona evra, a dok obnova bude trajala tržni centar će sve vreme biti otvoren. Idejni kreator obnove objekta je holandska kompanija „TT Design”. Ona je potpisala i dizajn „Beo šoping centra” na Zvezdari koji je otvoren pre dve godine.

Radovi će se izvoditi fazno, potrajaće oko godinu i po dana, a biće započeti čim dobijemo sva potrebna odobrenja„, kaže Nemanja Bućinac, direktor maloprodajnog prostora „MPC propertiza”, i dodaje da je svrha obnove poboljšanje ponude.

Zato je fokus sređivanja „Ušća“ u segmentu hrane i pića. On će biti modernizovan i smešten na novoj lokaciji u centru u kojem su predviđene i brojne mogućnosti za razonodu i zabavu poput dečje zone na dva nivoa i zimske bašte sa velikim svetlarnikom. Poseban akcenat biće na fasadi koja će posle rekonstrukcije omogućiti otvoreno i ka spolja orijentisano prizemlje.

Do sada potpuno zatvoren objekat dobiće niz uslužnih lokala sa baštama u prizemlju, čime će plato koji ga okružuje imati novu funkciju. Akcenat je na značajnijoj integraciji i interakciji sa okolinom, što je za ovu lokaciju i objekat važno kvalitativno unapređenje. Novi koncept stvoriće i potpuno novi izraz fasade koja gleda ka Brankovom mostu, sa staklenom fasadom gde su planirani restorani sa atraktivnim pogledom na grad“, ističe Bućinac i naglašava da će moderniji enterijer centra pružiti bolju povezanost spratova i preglednost lokala i olakšati kretanje kroz objekat.

Ovakve intervencije očekivane su budući da šoping molovi u razvijenom svetu, kao mesta kupovine i zabave, mahom na pet godina unose novine u imidž, na šta ih tera i konkurencija.

„Ušće” je bio najveći, makar kada je reč o veličini objekta, ali otvaranjem tržnog centra „Galerija Beograd” oktobra 2020. na desnoj obali Save između „Kule Beograd” i mosta „Gazela” izgubio je tu titulu. Taj tržni centar od 130.000 kvadratnih metara, odnosno 93.000 kvadrata za izdavanje skinuo je sa trona šoping mol u Bloku 16 koji je 11 godina držao poziciju najvećeg i najposećenijeg u Beogradu, a jedno vreme i šire. „Ušće” se prostire na 130.000 kvadratnih metara od kojih se 47.000 izdaje.

Kompanija „MPC propertiz” u vlasništvu ima tri šoping mola zapadnog tipa – što prema međunarodnim standardima znači da imaju najmanje 20.000 kvadratnih metara za izdavanje, delove za hranu i zabavu (igraonice i bioskop) i centralni sistem upravljanja i održavanja – od ukupno sedam koliko ih je u poslednjih petnaestak godina sagrađeno u prestonici.

(MONDO/Politika)

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn