(VIDEO) SUROVA LIKVIDACIJA PREDSEDNIKA FK BEŽANIJA! Dokle se stiglo sa suđenjem za ubistvo Mite?

Bilinac, koji je osumnjičen da je aktivirao eksploziju, nestao je pre nekoliko godina i mnogi veruju da je ubijen.

Na suđenju Slaviši Bilincu i Velemiru Simiću optuženim za likvidaciju u saizvršilaštvu Gorana Mijatovića, poznatijeg kao Mita Bežanija, 2006. godine, trebale su biti iznete završne reči, ali su odložene za decembar.

Viši sud u Beogradu još nije dobio pre presude neophodan izveštaj iz kaznene evidencije za Bilinca, kojem se sudi u odsustvu, pa je naloženo da se urgira da im ga MUP Kantona Sarajevo što pre dostavi.

Bilinac je optužen da je montirao na automobil i kasnije aktivirao eksplozivnu napravu i njegovi DNK tragovi su nađeni na ostacima te „bombe“, a Simić da je to vozilo dovezao na Bežanijsku kosu i parkirao pored Mijatovićevog. Njegovi DNK tragovi su nađeni na volanu i menjaču.

LIKVIDACIJA

Goran Mijatović Mita bio je predsednik FK Bežanija i ubijen je na parkingu ispred zgrade u kojoj je živeo u Ulici Marka Čelebanovića u oktobru 2006. godine. Likvidacija je obavljena tako što kad je ušao u svoj automobil, u vazduh je dignuto vozilo parkirano pored. Ta eksplozija i geleri ubili su i Mijatovića i njegovog vozača. Bilinac, koji je osumnjičen da je aktivirao eksploziju, nestao je pre nekoliko godina i mnogi veruju da je ubijen.

Međutim, Simić je u sudu negirao krivicu i tvrdio da nema nikakve veze sa tim ubistvom. On je uhapšen pre dve godine, 13 godina posle Mijatovićeve likvidacije, na granici kada je iz Republike Srpske krenuo da uđe u Srbiju. Od avgusta se nalazi u kućnom pritvoru. Simić u sudnici nije sporio da je bio u kontaktu sa tim vozilom i kazao je da je po zanimanju automehaničar i da mu je automobil bio dovezen na popravku, kako bi promenio neke delove.

Njegov branilac Aleksandar Đurković ukazivao je na pretresima da Simić nigde nije bežao i da se 2009. godine odazvao pozivu policije Republike Srpske na DNK analizu:

– Posle toga nikada više nije dobio nikakav poziv da se javi policiji, tužilaštvu ili sudu na ragovor, a živeo je u Sokocu na adresi kuće u kojoj živi od rođenja. Desetine puta proteklih godina je ulazio u Srbiju i vraćao se u Srpsku i niko ga nikada nije zaustavio na granici ili aerodromu. Pre pet godina je konkurisao za srpsko državljanstvo, prošao kroz bezbedonosnu proceduru i dobio ga 2017. godine. To nije bekstvo.

Đurković je navodio i da Simić 2006. godine kada se desilo ubistvo, nije imao vozačku dozvolu i da je položio vožnju tek 2014. godine.

Izvor: Srbija danas

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn