(VIDEO) Turnir u malom fudbalu “Ušće Kup“: Organizacija koja postaje tradicija

Kako sam organizator ističe, očekuje sa da ova serija turnira bude sve češća i privlači sve više i više ljudi

Turnir u malom fudbalu pod nazivom “Ušće Kup“ organizuje lokalna novobeogradska ekipa koja za cilj ima da proširi fudbalski i sportski duh, pre svega u svom okruženju, ali i da inspirišu ljude iz svih krajeva da se aktiviraju u sličnim organizacijama.

U pitanju je serija turnira koja će se nastaviti i sledeće godine, a nešto više o samom turniru mogli smo da čujemo od organizatora, Zorana Đukića:

– Ovo je prvi put da organizujemo turnir u ovom formatu, mislim na to da su od ove godine ekipe igrale u sastavu 4+1, korišćena su futsal pravila, uz futsal golove i ostalo. Do sada smo organizovali turnire u malom fudbalu 3 na 3 ili 4 na 4, gde se igralo na male golove. Ideja je bila da skupimo fudbalske i sportske ekipe iz lokalnih blokova, što smo i uspeli, tako da smo imali smo osam ekipa. Juče su se igrale eliminacione utakmice, a danas su se igrala polufinala i finala – počeo je Đukić, a potom nastavio o prijateljskom i drugarskom duhu u kome turnir protiče:

– Mi se svi zaista poznajemo i družimo se, što i jeste ideja.  Imali smo ideju da dodelimo nagradu za fer plej igrača, ali izgleda da će je svi dobiti, s obzirom na to da je tokom jučerašnjeg dana došlo do samo jednog faula. Kada govorimo o čarkama, nema toga mnogo i uglavnom se dese unutra ekipe. Znate, kada igrate sa kumom ili prijateljem, dođe do nesuglasica, ali to su normalne stvari. Tako da, kada sagledamo sve, sa te strane smo prezadovoljni.

Organizatori planiraju da “Ušće Kup“ postane tradicija, tako da su već najavili da ovaj turnir možemo očekivati i narednih godina:

– Budućnost turnira je, nadamo se, svetla. Plan je da ga organizujemo svake godine. Svi koji žele da pomognu i imaju neku dobru ideju spremni smo da saslušamo. Nema puno ovakvkih turnira, mi smo ih kao mlađi igrali mnogo više. Nadamo se da će ovo postati tradicija i da ćemo povući i ostale ljude da naprave ovako nešto u svom kraju – istakao je Đukić.

Izvor: 24sedam

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn