Vlasnica stana na Novom Beogradu gde je dva puta izazvan požar očajna: KAŽU DA SAM JA KRIVA, a šta sam uradila?

Stan u zgradi na osmom spratu u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu dva puta je za godinu dana uzrokovao požar, zbog toga je danas na meti stanara bila vlasnica Lj. S.

Kako je rečeno na licu mesta, požar su izazvale varnice koje su sa terase LJ. S. pale na terasu stana ispod.

– Ograda je bila rasklimana, nesigurna, pozvala sam majstora, čoveka sa 30 godina iskustva, šta sam kriva, šta sam uradila, kako sam mogla da znam!? – pita se nesrećna žena.

Prema nenim rečima, varnice su sa njene terase pale na terasu stana na sedmom spratu i zapalile stvari koje su se tu nalazile.

– Videli smo, majstor je odmah video. On je sa moje terase pokušavao da baci vodi, zvali smo ljude, lupali na vrata, tražili vodu, nije ih bilo. U tom stanu nije bilo nikoga, tek je posle došla vlasnica, ona je tad bila kod ćerke. A na terasi je bilo toliko stvari da nije moglo da se priđe – ispričala je i dodala:

– Kada je stigla ćerka žene čiji je stan, napali su me, da im platim štetu, oni su kao taj stan renovirali, kako dva puta da moj stan bude taj gde izbija požar, „stradalo je sedam ljudi“, vikali su mi. Kao da sam ja to htela! Pa moj sin je život izgubio u tom požaru, nisam to htela, nisam kriva, ništa nisam uradila.

Očajna žena ispričala je za „Blic“ da je utvrđene da su instalacije u njenom stanu bile uzrok prošlogodišnje nesreće.

– Rekli su da su instalacije bile loše. Ne znam… Ja od toga još ne mogu da se oporavim, dete sam tu izgubila. Renovirala sam stan, samo da ga prodam, samo da ga prodam, ne mogu više to da izdržim – jedva je ispričala žena reporterima „Blica“.

Sestra Lj. S. dodala je da se nesrećna žena još nije oporavila od tragedije koju je preživela i da je poslednje što joj treba da je neko napada za nešto što nije njena krivica.

– Ona je srčani bolesnik, loše je. Sina je izgubila, zar je želela to? Je l uradila nešto, pozvala je majstora, raspitala se koji je na dobrom glasu, njega su preporučili. Kako sad to da se desi, ne znam – rekla je za „Blic“.

Prema rečima očevidala, stan na čijoj su se terasi zapalile stvari, nije mnogo oštećen.

– Dima je bilo svuda, bilo je mnogo stvari, to kad je buknulo… Ali stan nije mnogo oštećen, hvala Bogu, gorelo je to na terasi, unutra je dnevna soba zahvaćena – priča komšinica i dodaje da su svi dodatno pod utiskom jer se drugi put proživljavaju veliki stres za godinu dana.

Stanari zgrade evakuisani su u kratkom roku, a požar koji je izbio jutros u kome, na svu sreću, nije bilo povređenih brzo je lokalizovan.

Majstor koji je izvodio radove koji su doveli do požara priveden je u policiju na informativni razgovor.

Podsetimo, u martu prošle godine uvoj zgradi izbio je požar i u njemu je život izgubilo sedmoro ljudi.

Izvor: Blic

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*