Vučić: Pukovnik Lalović izbačen iz stana na Bežanijskoj kosi zbog zakona bivše vlasti

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da nije upoznat sa slučajem pukovnika Lalovića, koga su zajedno sa porodicom izvršitelji izbacili iz doma na Bežanijskoj kosi, ali da je uprkos tome spreman da razgovara sa njim. On je istakao da je bivša vlast odgovorna zbog toga što je Lalović ostao bez doma, jer je donela zakone koji su to omogućili.

„Ne znam ništa o slučaju pukovnika Lalovića, video sam to jutros u novinama, jer sam sinoć do kasno radio. Taj zakon je donet u julu 2012., donela ga je i prethodna vlast. Ali, nevezano za to kakav je zakon, sve je urađeno u skladu sa zakonom. Da ne bih ulazio dalje, čuli ste i saopštenje Ministarstva odbrane, ali evo, ja sam spreman, i razgovorao sam sa Anom jutros, da primim porodicu gospodina Lalovića, da vidim sve šta možemo da im pomognemo. Da vidim kako da im pronađemo smeštaj i obezbedimo normalni život. Gledaćemo da im pomognemo na svaki način“, naveo je Vučić i dodao:

„To sve što se dešava, čini mi se da nešto govori dobro o nama, kao ljudima. U Americi je ovakvih slučajeva desetine hiljada svakog dana i to je normalno, imate i lično bankrotstvo, imate probleme s dugovima, neispunjenim obavezama.. Ali ovo govori dobro o nama, jer po tome možete da vidite koliko smo ostali dobri ljudi i koliko se i dalje ne navikavamo na određene sisteme i stvari, na koje je normalno da budemo sviknuti. Gledaćemo da pomognemo porodici Lalović na svaki način“, rekao je on.

Podsetimo, izvršitelji i policija su pre dva dana, iz 15. puta, uspeli da isele iz stana penzionisanog pukovnika Gojka Lalovića i njegovu porodicu, koji je, u nameri da to zaustavi, sebi stavio omču oko vrata. Na sreću, pukovnik je sprečen u nameri da se ubije i odvezen u bolnicu, dok su njegova supruga i ćerka, nakon upada izvršitelja, bile prinuđene da noć provedu u hotelu.

Lalović je pre dva dana prevezen u bolnicu, a aktivisti Združene akcije „Krov nad glavom“ ističu da ne znaju gde se on trenutno nalazi.

Navode i da je jučerašnji dan bio poprilično stresan za sve, te da se supruga i ćerka penzionisanog pukovnika trenutno nalaze u hotelu, jer su izgubile krov nad glavom, odnosno jedini dom koji imaju.

„Supruga i ćerka pukovnika Gojka Lalovića su noć provele u hotelu. Izvšitelji i policija, oni su to juče uradili svom silom, bila sam prisutna, odnosno bila sam gore sa Gojkom i Žanom, oni su bili spremni na to da se ubiju. Da je neko od njih prvi krenuo, ne bih uspela to da sprečim… Bili je gore i Ministarstvo odbrane i policija i vatrogasci, izvršitelji, svi su bili spremni na to da se oni ubiju i to je najtužnije od svega“, kaže Ivana Anđelković iz Združene akcije „Krov nad glavom“.

Izvor: Nova

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn