Zašto je najveća potražnja za stanovima za izdavanje u Zemunu i Novom Beogradu

Dugo su među najpopularnije krajeve za izdavanje svrstavani Vračar i krug dvojke. Roditelji brucoša i studenata “jurili” su stanove za izdavanje u ovim delovima grada zbog blizine fakulteta, a drugi pak jer su ti krajevi važili za centar kulturnog i društvenog života u Beogradu, kao i zbog specifične atmosfere koja je važila za ove delove grada. Ipak, u poslednjih nekoliko godina, a naročito nakon ekspanzije korona virusa, fokus potražnje pomerio se iz centralnog dela Beograda, na drugu stranu reke, odnosno ka Zemunu i Novom Beogradu. Evo i zašto:

Veća ponuda i niže cene izdavanja

Ono što je već na prvi pogled uočljivo i što se samo po sebi da pretpostaviti jeste da su kada se prati trend cena za izdavanje stanova Novi Beograd i Zemun nude stanove iste kvadrature i opremljenosti po relativno nižim cenama u odnosu na Stari Grad i Vračar. Ovo se prvenstveno odnosi na cene po kvadratu za kupoprodaju i samim tim se i preslikava i na cene za izdavanje stanova.

Takođe, obzirom da Novi Beograd obiluje višespratnicama i soliterima, a Zemun se takođe sve više gradi, u ovim delovima grada je i veća sama ponuda stanova. Svakako cena i ponuda stanova nisu uvek presudni faktori za donošenje odluke o delu grada gde će se iznajmljivati stan, a u daljem tekstu biće opisani i drugi važni faktori koji doprinose većoj potražnji za stanovima u Zemunu i Novom Beogradu.

Manja gužva i više mesta za parkiranje

Zna se da je Novi Beograd rađen planski i da je predviđen da može da podnese mnogo više saobraćaja nego što je to slučaj sa drugim delovima grada. Široki bulevari i ogromni parkinzi su zaštitni znak Novog Beograda, a obzirom na rastući trend odlaska na posao sopstvenim automobilom usled straha od vožnje u gradskom prevozu zbog korona virusa, mogućnost parkinga je veoma bitna mnogima koji se odlučuju za iznajmljivanje stana.

Zemun ipak ne nudi toliko parking mesta, naročito u centralnom delu, ali i dalje nije problem naći parking mesto u bilo kojem delu dana. Novi Beograd i Zemun takođe važe za delove grada koji su odlično povezani sa drugim delovima grada i opštinama u kojima se ne beleže tolike gužve kao što je to slučaj sa opštinama “sa druge strane reke” tako da se iz njih vrlo brzo može stići na sve destinacije u gradu, bilo da li se kao prevozno sredstvo koristi sopstveni automobil ili javni gradski prevoz.

Takođe, onima kojima su osnovno ili dodatno prevozno sredstvo bicikl ili trotinet će takođe odgovarati Zemun i Novi Beograd, jer, obiluju stazama koje su prilagođene za bicikliste. Poznato je da Novi Beograd polako postaje i poslovni centar prestonice, i zato, zaposlenima na ovoj opštini prirodno će najviše odgovarati da za izdavanje stanova Zemun bude njihov izbor ili pak Novi Beograd.

Više parkova i igrališta

Porodice sa decom, rekreativci i ljubitelji noćnog života takođe vole Zemun i Novi Beograd. Osim obilja parkova, uređenih igrališta i obilja sadržaja za decu i rekreativce, Zemun i Novi Beograd dele kej pored reke koji je mnogima omiljen što za šetnju, što i zbog splavova koji su smešteni uz njega. A sam Zemun nudi i mnoštvo specifičnih restorana i pabova u centralnom delu grada, kao i na čuvenom Gardošu kojim se svi Zemunci ponose.

Izvor: Blic

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn
Free Porn