ČEKAJU DA LIFTOVI PRORADE: Posle požara u Mihajla Pupina, struja stigla u deo solitera

DEO stanara solitera u u Bulevaru Mihajla Pupina 201 na Novom Beogradu, gde je u subotu izbio požar na električnim intalacijama, danas je dobio struju.

Električna energija puštena je do 10 sprata, a u utorak počinje zamena razvodnih kutija i instalacija od 11. sprata gde je vatra buknula, do 18.

Radnici EDB uspeli su da nađu način da puste struju bar za polovinu zgrade, koja je od subote u mraku i gde se ono malo stanara koji su ostali, smrzavalo, jer ni grejanja nije bilo. U utorak će nadležni pokušati i da osposobe liftove, koji su povezani na drugu fazu, jer se bez njih do poslednjeg sprata ne može. To će olakšati i majstorima, pošto neće morati da tegle preteške razvodne kutije.

Od 152 stana, polovina je dobila i grejanje, zbog koga se većina žitelja solitera privremeno raselila kod porodice i prijatelja.

Oni koji stanuju na spratovima iznad 11. biće u mraku sve dok nadležni ne saniraju štetu u potpunosti. Taj posao mogao bi da potraje do kraja nedelje.

Podsećamo, požar je buknuo u subotu posle 17.00 na 11. i 12. spratu. Povređenih srećom nije bilo.

STANOVI NA METI PROVALNIKA

POŠTO je zgrada bila prazna, bez osvetljenja, policija je stanare obavestila da sledećih dana mogu biti na meti provalnika, i da dobro paze. Sada deo njih može da odahne, jer će se vratiti u svoje domove. Ostali i dalje treba da budu na oprezu.

Izvor: Novosti

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*