Dečja kovid ambulanta u VMC Novi Beograd

Ministar odbrane Nebojša Stefanović je najavio da će u VMC Novi Beograd sutra, u četvrtak, početi sa radom Dečja kovid ambulanta „koja će raditi od 8 do 17 sati svakog dana, uključujući i vikende i praznike, a u kojoj će deca vojnika i vojnih penzionera moći da se testiraju“.

Stefanović je rekao, prilikom obilaska vojne bolnice Karaburma koja više od godinu dana u kontinuitetu leči kovid pacijente sa najtežim simptomima, da su svi pacijenti koji se trenutno leče u vojnom kovid sistemu „sa teškim simptomima i da im je potrebna konstantna nega“, saopšteno je iz ovog Ministarstva.

Stefanović je pozvao građane „da svi zajedno pokažemo poštovanje zdravstvenim radnicima tako što ćemo poštovati mere (protiv epidemije koronavirusa) i vakcinisati se“.

Prema njegovim rečima, medicinski radnici u VMC Karaburma od tog 6. aprila 2020. godine kada su ušli u kovid sistem, do danas, „nisu imali ni dana ni noći odmora“, a u tom periodu zbrinuto je više od 2.300 pacijenata, dok se trenutno na lečenju nalaze 102 pacijenta, od kojih je devet na respiratoru.

Izvor: Nova

Tagovi

Pročitajte još: