Gradonačelnik Radojičić i ambasador Indije posadili 25 stabala u parku „Ušće” u okviru akcije „Drvo za Beograd”

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić juče je, u okviru akcije „Drvo za Beograd”, posadio sa ambasadorom Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem 25 stabala u parku „Ušće” na Novom Beogradu. 

Radojičić je rekao da je sadnja organizovana i u čast 75 godina nezavisnosti Indije, te da je ambasada ove azijske države tim povodom uzela učešće u akciji „Drvo za Beograd” i donirala stabla gradu Beogradu. 

– Nastavljamo sa akcijom „Drvo za Beograd”. Danas mi je posebno zadovoljstvo što u parku „Ušće” imam priliku da zajedno sa ambasadorom Indije posadim 25 stabala koja će naš grad učiniti zelenijim i zdravijim. Tokom akcije „Drvo za Beograd” do sada je posađeno 1.918 stabala, što je gotovo polovina broja stabala koje JKP „Zelenilo – Beograd” posadi za godinu dana u našem gradu. U proseku, ovo preduzeće godišnje sadi oko 4.000 stabala. Sadnjom 25 stabala smanjuje se koncetracija ugljen-dioksida u vazduhu za čak 4.000 kilograma – rekao je Radojičić. 

On je dodao da je važno da se nastavi sa ovom akcijom kako bi i druge društveno odgovorne kompanije, ambasade, institucije i organizacije, koje mogu da pomognu, učestvovale i tako doprinele kvalitetnijoj zaštiti životne sredine u Beogradu. 

– Stablo po stablo, drvored po drvored, i učinićemo Beograd zelenijim i zdravijim mestom za život, a sve u sklopu ostvarenja cilja da u Beogradu imamo 25 odsto zelenih površina od ukupne teritorije. Zadovoljan sam što tokom akcije „Drvo za Beograd” svakih nekoliko dana imamo novu sadnju sa našim partnerima koji učestvuju i doniraju stabla. Nastavljamo akciju jer se sezona sadnje završava za nekoliko nedelja i ubeđen sam da ćemo u budućnosti imati još veći odziv društvene zajednice na ovu akciju – ocenio je gradonačelnik Radojičić. 

Ambasador Indije Subrata Batačardži je zahvalio gradonačelniku Radojičiću na prilici da učestvuje u akciji „Drvo za Beograd”. 

– Danas sadimo stabla u Srbiji i slavimo 75 godina nezavisnosti Indije. Postoji jasna veza između ovih događaja, jer sadnjom stabala ne doprinosimo samo boljem vazduhu isključivo u Beogradu i Srbiji već i globalno. Emisije ugljen-dioksida ne pripadaju nikome, one su globalni problem i moramo da se trudimo da dostignemo održivi razvoj u svim oblastima. U Indiji je urađeno mnogo toga na razvoju industrije i infrastrukture, ali moramo da vodimo računa o održivom razvoju jer je to jedini način da sačuvamo životnu sredinu – rekao je Batačardži. 

Izvor: beograd.rs

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn