GTC prodaje 11 poslovnih zgrada na Novom Beogradu, biće jedna od najvećih transakcija nekretninama u poslednjih pet godina!

Kompanija GTC odlučio je da proda svoj portfolio poslovnog prostora u Beogradu mađarskom investitoru Indotek Group, piše Property Forum.

Predložena kuporpodajna cena iznosi 267 miliona evra, što premašuje knjigovodstvenu vrednost GTC-ovog portfolija u Srbiji zaključno sa 31. decembrom 2020. godine.

Sporazum će obuhvatiti prodaju 11 zgrada u pet poslovnih parkova (Green Heart, FortyOne, Belgrade Business Center, 19 Avenue i GTC House), površine 122.175 kvadratnih metara sa visokom stopom popunjenosti na Novom Beogradu.

Prodaja, koja bi trebalo da bude završena u trećem kvartalu 2021. godine biće jedna od najvećih transakcija nekretninama u poslednjih pet godina na tržištu CIE.

“Prodaja 11 poslovnih zgrada vrhunske klase u Beogradu omogućiće nam da dovršimo razvojni ciklus u Srbiji i započnemo drugačije poglavlje na ovom tržištu. Prodaja srpskog portfolija dešava se u pravom trenutku jer smo trenutno u procesu redefinisanja tržišne strategije i unapređenja našeg poslovanja kako bismo bili održiviji i otporniji na budućnost”, rekao je predsednik upravnog odbora GTC-a Jovav Carmi, navodi se u saopštenju.

Dodao je da prodaja imovine i premeštanje novčanog toka za razvoj potpuno novih, ambicioznih projekata u Srbiji i drugim tržištima CIE predstavlja “snažan izlaz”, koji će “voditi napred”.

Indotek Group prisutna je na domaćem tržištu skoro 25 godina.

U poslednjoj deceniji, počelo je širenje kompanije i izvan Mađarske, što je rezultiralo time da je danas aktivna u 10 zemalja.

Dugo smo tražili priliku za ulazak na srpsko tržište, a trenutnom transakcijom u mogućnosti smo da značajno ojačamo svoju poziciju u region, navode predstavnici ove kompanije.

“Posebno sam ponosan što nas naša prva transakcija u Srbiji čini jednim od najdominantnijih učesnika na tržištu beogradskih kancelarija”, rekao je Danijel Jelinek, osnivač i izvršni direktor Indotek Grupe.

Izvor: bonitet.com

Tagovi

Pročitajte još: